Leijonien MM-kultaveskari selviytyi kovasta kaudesta Venäjällä: "Tuli heti vapautuneempi olo"

Olkinuora: Ensimmäinen asia mitä olen ikinä voittanut 1:29
Jussi Olkinuora perkaa JYPin paidassa voittamaansa CHL-mestaruutta.

Metallurg Magnitogorskin maalivahti Jussi Olkinuora yrittää toistaa Leijonien riveissä samaa temppua kuin kaksi vuotta sitten. 

Olkinuora raivasi tiensä vuoden 2019 MM-kisajoukkueeseen, joka menestyi tunnetulla tavalla. Olkinuora pelasi vain yhden ottelun Iso-Britanniaa vastaan, mutta hän oli silti olennainen osa maailmanmestariryhmää. 

Nyt Olkinuora kilpailee MM-kisapaikasta Harri Säterin ja Janne Juvosen kanssa. 

 – Hyvä ryhmä ja hyviä veskareita kaikki. Tulemme myös toimeen keskenämme, Olkinuora virnuili A-maajoukkueen etätiedotustilaisuudessa. 

 Olkinuoran mukaan MM-leiriryhmään oli mukava tulla, kun Magnitogorskin kausi loppui puolivälierissä mestaruuden voittanutta Avangard Omskia vastaan. 

– Silloinkin (2019) lähdimme aika nimettömällä ryhmällä kisoihin. Haluja on nyt yhtä paljon. 

Jatkaa samassa seurassa

Olkinuora vaihtoi täksi kaudeksi Magnitogorskiin Admiral Vladivostokin riveistä. Hän pelasi runkosarjassa 30 ottelua hyvällä torjuntaprosentilla 93,5. 

Olkinuora ja tkaa Metallurgissa myös ensi kaudella. 

– Oli mielenkiintoinen ja haastava kausi. Olen iloinen, että se saatiin pelattua läpi. Terveys edellä mentiin. 

"Olen iloinen, ettei meitä pakotettu"

Kun Suomessa jäähallien ovet menivät yleisöltä säppiin, KHL:ssä fanit pääsivät paikalle. Olkinuora ei ota kantaa yleisiin rajoituksiin, mutta hän on muuten tyytyväinen pelaajien kohteluun. 

Olkinuora sairasti koronan useimpien muiden pelaajien tapaan. 

– Kellään ei ollut sen vakavampia oireita. Tuli heti vapautuneempi olo, kun sai vasta-aineita. Olen iloinen, ettei meitä pakotettu pelaamaan heti sairauden jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat