Leijonien maalivahdit juhlivat MM-kultaa munasuojissa – halusivat Jukka Tammelta luvan tämän kuvan julkaisuun

Leijonien maalivahdit Jussi Olkinuora ja Veini Vehviläinen juhlivat maailmanmestaruutta Suomen pukukopissa vain munasuojat yllään. Se oli kunnianosoitus vuoden 1995 kultavahdille Jukka Tammelle.

Globenin pukukoppi, Jukka Tammi, munasuojat ja ilmakitara. Näky on juurtunut ikuisiksi ajoiksi Suomi-kiekon kirjavaan kansantarustoon.

Tammi oli Raimo Summasen kanssa Leijonien MM-joukkueen vanhin pelaaja 33-vuotiaana. Ilves-ikoni oli kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon vuosien ajan. Palkintokaapista löytyi himmeämpiä arvokisamitaleita, mutta se kirkkain puuttui edelleen.

Kun Suomi lopulta voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden, melkeinpä riemukkaimmat juhlat pisti kopissa pystyyn Tammi, joka ei pelannut turnauksessa peliäkään Jarmo Myllyksen ja Ari Sulanderin takana.

Munasuojat päällä, MM-pokaali kädessä, ilmakitara soi Den glider inin tahtiin.

”Totta kai lupa”

Kolmas maalivahti harvemmin saa MM-turnauksissa peliminuutteja. Niin on käynyt ensimmäisen mestaruuden jälkeen vuosina 1996, 2000, 2004 ja nyt vuonna 2019. Tänä keväänä Vehviläinen kohtasi Yhdysvallat ja Olkinuora torjui nollapelin Iso-Britanniaa vastaan.

Kun Suomi voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden, Olkinuora ei ollut vielä esikouluiässä, eikä Vehviläinen ollut edes syntynyt.

Sunnuntain mestaruushumussa sama kaksikko kuitenkin poseerasi Jukka Tammen hengessä kuvassa, missä he juhlivat kultaa vain munasuojissaan.

Kaksikko oli valmis jakamaan tv-kameroilta piilossa otetun kuvan kaiken kansan ihailtavaksi yhdellä ehdolla: Jukka Tammelta pitää saada lupa. MTV Urheilu tavoitti 57-vuotiaan jääkiekkoleijonan ja vastaus oli yksiselitteinen.

– Totta kai lupa.

Joten tässä se kuva nyt on. Den glider in.

Lue myös:

    Uusimmat