Leijonien koronatapaus iskee myös SM-liigaan – tulikuumalla suurseuralla paljon jännitettävää

Leijonissa Ruotsin EHT-turnauksen yhteydessä ilmenneellä positiivisella koronavirustapauksella on vaikutuksia myös jääkiekon SM-liigajoukkueiden arkeen. 

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina, että Leijonista on löytynyt Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen tehdyissä testeissä positiivinen koronatartunta yhdeltä pelaajalta. Tämän seurauksena kaikki joukkueen jäsenet on asetettu karanteeniin, jonka pituuden määrittävät paikalliset tartuntatautiviranomaiset.

TPS ilmoitti pian tämän jälkeen, että Leijonissa mukana ollut hyökkääjä Markus Nurmi on asetettu alustavasti 14 päivän karanteeniin. Jos tämä karanteeni pitää, Nurmi joutuu olemaan sivussa peräti kahdeksasta TPS:n ottelusta. 

Sama määräys saattaa olla edessä kaikilla muillakin Suomessa kiekkoilevilla ja toimivilla Leijonien jäsenillä (lista näistä pelaajista alla). Esimerkiksi Oulun Kärpät tiedottaa, että se odottaa parhaillaan paikallisten viranomaisten päätöstä.  

Leijonien penkin takana Ruotsin turnauksessa olivat maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen lisäksi Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin, Kärppien vastuukäskijä Mikko Manner ja KooKoon maalivahtiluotsi Kari Lehtonen, joten karanteenit uhkaavat levitä myös liigajoukkueiden valmennuksen puolelle. 

Vaikutuksia SM-liigajoukkueille voi tulla myös siitä, että Tshekin maajoukkueen pelaajia matkusti Leijonien kanssa samalla koneella Suomeen. Tshekkipelaajilta ei ole löytynyt positiivisia testituloksia, eikä heidän mahdollisista karanteeneista ole vielä tietoa.

Tshekin EHT-joukkueessa oli mukana kaikkiaan seitsemän SM-liigassa kiekkoilevaa pelaajaa: Kärppien Radek Koblizek ja Libor Sulak, Lukon Lukas Klok, Pelicansin Patrik Bartosak sekä Tapparan Dominik Hrachovina, Michal Moravcik ja Jiri Smejkal.  

Jos koronakaranteenit ulottuvat myös Leijonien kanssa samalla koneella Suomeen saapuneisiin tshekkipelaajiin, Tappara on kyseisen koronatapauksen suuri häviäjä. Tamperelaisjätti on ollut viime aikoina hurjassa vireessä voittaen yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan. 

Ruotsin EHT:llä mukana olleet suomalaiset SM-liigapelaajat:

Puolustajat:
Axel Rindell, Jukurit
Vili Saarijärvi, Lukko
Valtteri Kemiläinen, Tappara
Jarkko Parikka, Ilves

Hyökkääjät:
Anton Lundell, HIFK
Markus Nurmi, TPS
Santeri Virtanen, SaiPa
Aleksi Klemetti, KalPa
Hannes Björninen, Pelicans
Jere Innala, HPK
Kasper Björkqvist, KooKoo
Peter Tiivola, Ässät

Lue myös:

    Uusimmat