Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen hämmästelee jääkiekon homokeskustelua: "En ymmärrä, miten se on tabu"

Millainen leijonalauma luistelee kohti uutta kautta? 10:25
Mika Kortelainen ja kirjailija Harri Pirinen keskustelevat videolla myös Leijonien tilanteesta.

Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen ei ymmärrä puheita siitä, että homous olisi jääkiekkoilussa tabu.

Janne Puhakka kertoi hiljattain ensimmäisenä suomalaisena miesjääkiekkoilijana avoimesti homoseksuaalisuudestaan mediassa. Puhakan ulostulo sai paljon kiitoksia; homouden on koettu olevan jääkiekossa tabu, josta ei ole uskallettu puhua. On esitetty arvioita, että osa pelaajista joutuisi sitä kautta kätkemään osan minuudestaan joukkueen arjessa.

– Meillä on teema ja pelaajien toive ollut, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Minun mielestäni se on niin jääkiekossa kuten yhteiskunnassakin, se koskee ihan kaikkea, Kortelainen sanoi Huomenta Suomessa ja jatkoi:

– En ymmärrä enää nykypäivänä, miten se on tabu. Enemmän minun mielestäni katsotaan sitä, mitä teet kentällä – ei sitä, onko sinulla joku uskonnollinen vakaumus, mikä värisi on ja miten sinä olet suuntautunut seksuaalisesti. Ne ovat henkilökohtaisia asioita.

Kortelainen korostaa, että osaaminen jääkiekkoilijana ratkaisee.

– Jos sinä olet ammattilainen jäällä, sinua arvostetaan jäällä ja pukukopissa. Jos sinä et ole ammattilainen jäällä, siinä on se ongelma. Silloin sinua ei välttämättä arvosteta pukukopissa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä näiden edellä mainittujen asioiden kanssa, Kortelainen alleviivasi.

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka kertoi homoudestaan – MTV:n kyselyyn vastanneet SM-liigakapteenit yhdessä rintamassa 11:37
Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka kertoi homoudestaan – MTV:n kyselyyn vastanneet SM-liigakapteenit yhdessä rintamassa.

Lue myös:

    Uusimmat