Leijonat riemukkaaseen voittoon Ruotsista

Päävalmentaja Jukka Jalosen kausi miesten jääkiekkomaajoukkueen peräsimessä alkoi riemukkaalla 4-1-voitolla Ruotsista Finnkampen-maaottelun ensimmäisessä osassa lauantaina Södertäljessä.

Nuori Leijona-ryhmä kiitti valmentajaansa luottamuksesta viimeistelemällä tehokkaasti.Teemu Lassila oli puolestaan maalillaan lähes ohittamaton ehtien kiekon tielle 31 kertaa.

Matti Kuparinen vei ensimmäisessä erässä Suomen 1-0-johtoon ajassa 13.51. Johto-osuman syötti Juha-Pekka Hytönen. Kuparinen pelasi ensimmäisen ottelunsa Leijona-paidassa ja avasi siis maalitilinsä heti kättelyssä.

Toisessa erässä maaleja iskettiin jo enemmän. Daniel Widing toi ensin Ruotsin tasoihin erän puolivälissä kiekon pompattua maalivahti Lassilan selän kautta yli maaliviivan. Suomi siirtyi kuitenkin erätauolle 3-1-johdossa Juuso Puustisen ja Jori Lehterän maaleilla. Myös Puustiselle maali oli ensimmäinen ensimmäisessä miesten maaottelussa. Teemu Lassila esitti erässä hienoja otteita Suomen maalilla torjumalla muun muassa Carl Söderbergin rangaistuslaukauksen.

Päätöserässä Marko Anttila viimeisteli ylivoimalla Juuso Puustisen syötöstä lukemat 4-1:een.

Ensimmäisellä erätauolla pidetyssä lyöntilaukauskisassa Hannes Hyvönen hävisi niukasti Lars Jonssonille. Hyvönen mittautti parhaalla yrityksellään laukauksen nopeudeksi 152,07 kilometriä tunnissa. Jonsson puolestaan mittautti 152,55 kilometriä tunnissa.

Toisella erätauolla käydyssä nopeusviestissä pari Ossi Louhivaara/Jaakko Uhlbäck kukisti ruotsalaisvastustajansa, joten taitokilpailuista jaettavat pisteet menivät tasan 1-1. Suomi vei pisteet miesten ottelusta 4-1 mutta on Finnkampenin kokonaistilanteessa tappiolla 4-9, kun naisten ja nuorten joukkueiden pelit ynnätään yhteen.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Helsingin Jäähallissa.

Finnkampen, miesten maaottelu:

Ruotsi-Suomi 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

1. erä: 13.51 0-1 Matti Kuparinen (Juha-Pekka Hytönen).

Jäähyt: 3.42 Jyrki Välivaara S 2 min, 8.15 Tomi Pettinen S 2 min, 15.28 Jimmie Eriksson 2 min, 18.58 Mathias Tjärnqvist 2 min.

2. erä: 30.21 1-1 Daniel Widing, 32.24 1-2 Juuso Puustinen (Hytönen, Välivaara), 38.34 1-3 Jori Lehterä (Jukka-Pekka Laamanen, Hannes Hyvönen) yv.

Jäähyt: 22.59 Joonas Kemppainen 2 min, 24.01 Hytönen 2 min, 25.54 Laamanen, 28.00 Juuso Hietanen 2 min, 36.40 Tjärnqvist 2 min, 38.04 Robin Jonsson 2 min.

3. erä: 47.13 1-4 Petri Kokko (Lehterä, Puustinen) yv.

Jäähyt: 45.29 Rickard Wallin R 2 min, 49.52 Mikko Jokela S 2 min, 56.54 Kokko S 2 min.

Maalivahtien torjunnat: Björn Bjurling R 10+2+4=16, Teemu Lassila S 11+12+8=31.

Jäähyt yhteensä: R 5x2 min, S 8x2 min.

Finnkampen MTV3:lla ja MTV3 MAX:lla:

7.9.2008 MTV3 MAX Finnkampen: Suomi - Ruotsi, naiset 17:10 - 19:00
7.9.2008 MTV3: Finnkampen: Suomi - Ruotsi 19:30 - 22:00