Jalonen: Parantamisen varaa jäi

Jukka Jalonen oli lauantaina varsin tyytyväinen mies luotsattuaan päävalmentajadebyytissään Leijonat selvään 4-1-voittoon Ruotsista Finnkampenin ensimmäisessä osassa.

- Numerot olivat erittäin hyvät vieraskentällä hyvää joukkuetta vastaan. Parantamisen varaa jäi, mutta paljon oli hyviäkin asioita, Jalonen myhäili.

Joukkue, jossa oli mukana peräti seitsemän ensikertalaista vastasi huutoon loistavasti. Matti Kuparinen ja Juuso Puustinen avasivat maalitilinsä heti ensimmäisessä ottelussa. Maalilla 31 torjuntaa esittänyt Teemu Lassila oli kuin muuri. Miehelle maaottelu oli vasta kolmas.

- Lassilan Teemu maalilla oli voiton tae ja Puustisen Juuso oli molempiin suuntiin tehokas. Paljon on hyviä nuoria poikia tulossa, Jalonen mietti.

Finnkampenin toinen osa pelataan sunnuntaina Helsingin Jäähallissa. Muutoksia voitokkaaseen ryhmään on luvassa, kun Ruotsissa kiekkoilevia pelaajia jää työpaikoilleen ja Nordic Trophyssa pelanneita miehiä liittyy joukkueeseen.

- Iiro Tarkki tulee maalille, ja Petri Pakaslahti sekä Hannes Hyvönen jäävät Södertäljeen. Saamme ryhmään kolme uutta pelaajaa, Lennart Petrellin, Sami Venäläisen ja Oskari Korpikarin. Yhtä pakkia joudutaan lepuuttamaan huomenna. Jyrki Välivaara sai tänään tällin jalkaansa, joten voi olla että annamme hänelle huilivuoron, Jalonen hahmotteli.

Hienosta voitosta huolimatta Jalonen näkee kosolti parannettavaa Leijonien pelissä.

- Meidän pitää liikkua paremmin ja häiritä aktiivisemmin. Turhia jäähyjä ei voi ottaa näin paljon kuin tänään otimme.Kolmannen erän alussa oli hyvää ohjauspeliä ja tiivistä viisikkoa, mutta jossain vaiheessa peli hajosi. Voitto on kuitenkin voitto ja se kasvattaa itseluottamusta, Jalonen uskoi.

Finnkampen MTV3:lla ja MTV3 MAX:lla:

7.9.2008 MTV3 MAX Finnkampen: Suomi - Ruotsi, naiset 17:10 - 19:00
7.9.2008 MTV3: Finnkampen: Suomi - Ruotsi 19:30 - 22:00
8.9.2008 MTV3 MAX: Finnkampen: Ruotsi - Suomi (2. es) 16:45 - 19:00
8.9.2008 MTV3 MAX: Finnkampen: Suomi - Ruotsi 19:00 - 21:45

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat