Leijonat pääsi voittokantaan Sveitsissä – Markus Granlund isosti esillä

Videolla juttua Leijonien sunnuntain Sveitsi-ottelusta.

Leijonat päätti Sveitsin EHT-turnauksen voittoon, kun se kaatoi sunnuntaina turnauksen isäntämaan 4–1. Suomelta esillä oli erityisesti Markus Granlund, joka nakutti tehot 2+1.

Sveitsi sai taistoon paremman alun, kun Lukas Frick iski 1–0-maalin ajassa 15.41.

Leijonat käänsi asetelmat toisen erän alkuhetkillä. Markus Granlundin tasoitusmaali syntyi ajassa 20.16.

Hetki tästä ja sinipaitainen Suomen joukkue oli johdossa. Teemu Hartikaisen osumassa oli oma kyseenalainen sivumakunsa, sillä Leijonien ykkössentteri Miro Aaltonen oli ehtinyt tilanteessa paitsion puolelle. Maali kuitenkin hyväksyttiin.

Leijonien johto kasvoi erän lopulla, kun kiekko kimposi Arttu Ruotsalaisen kautta sisään.

Illan tehomies Granlund oli valppaana myös kolmannen erän alkuhetkillä. Granlund sai tällä kertaa apuja Sveitsin puolustajalta Dean Kukanilta, joka ohjasi kiekon omaan maaliin. Granlundin illan toinen syntyi ajassa 40.30.

Lukemat eivät enää tämän jälkeen muuttuneet. Leijonille täten 4–1-voitto.

Suomi otti Sveitsin EHT-turnauksesta neljä pistettä. Saldona oli yksi voitto, yksi rankkaritappio ja yksi suora tappio.

A-maajoukkueen kausi jatkuu helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa.