Leijonakaksikko jättää SHL-seuran – suomalaishyökkääjän sopimus purettu

1:51
Leksandista poistuva Otto Paajanen juhli keväällä 2019 Suomen mestaruutta HPK:ssa.

Jääkiekkomaalivahti Janne Juvonen ja -hyökkääjä Otto Paajanen eivät jatka Leksandissa tämän kauden jälkeen, Ruotsin SHL:ssä pelaava seura kertoo tiedotteessaan.

Juvosen, 26, sopimus Leksandin kanssa umpeutui tähän kauteen. Paajasella, 28, oli sen sijaan kaksivuotisesta Leksand-kontrahdistaan vielä vuosi jäljellä, mutta häen sopimuksensa on purettu.

Leksandin GM Thomas Johansson kehui Paajasta hyväksi pelaajaksi, jonka johtajuusominaisuudet auttoivat joukkuetta paljon tällä kaudella. Hän kuitenkin kertoi seuran ja pelaajan päätyneen yhteisymmärryksessä jatkamaan eri teillä käymiensä keskustelujen jälkeen.

– Syynä on, ettemme voi taata asemaa tai jääaikaa, jota Otto tarvitsee kehittyäkseen ja pystyäkseen tuomaan panoksensa joukkueelle, Johansson perusteli.

HIFK:sta Leksandiin viime vuonna siirtynyt Paajanen kirjautti ruotsalaisseurassa tällä kaudella 22 (8+14) tehopistettä 50 runkosarjaotteluun. Neljä pudotuspeliottelua menivät pinnoitta. Toista kauttaan Leksandia edustanut Juvonen puolestaan torjui tällä sesongilla 50 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,6 ja neljä pudotuspeliottelua prosentilla 86,4.

Paajanen on tällä kaudella pelannut toista kautta putkeen otteluita Suomen A-maajoukkueessa. Juvonen on tehnyt debyyttinsä Leijonissa tällä kaudella.

Leksand sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, mutta putosi pudotuspeleissä pikavauhtia Örebron käsittelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja