Leijonaikonille aukesi suora näköyhteys MM-kullan käännekohtaan – "Antoi hirvittävän määrän energiaa"

Lasse Kukkonen ja Ossi Väänänen muistelivat uskomatonta näkyä MM-välierässä: "En tajunnut siinä jäällä, mitä tapahtui" 1:36
Lasse Kukkonen ja Ossi Väänänen muistelivat uskomatonta näkyä MM-välierässä: "En tajunnut siinä jäällä, mitä tapahtui"

Kun Leijonat voitti 16 vuoden tauon jälkeen maailmanmestaruuden Slovakian Bratislavassa keväällä 2011, joukkueen runko oli ollut kasassa jo tovin ja kokenut useamman karvaan pettymyksen. Takalinjojen kulmakivet Ossi Väänänen ja Lasse Kukkonen muistelivat ikimuistoisen turnauksen vaiheita Leijonaveljet-sarjassa.

Kuten menestystarinat usein muutenkin, myös tämä tarvitsi rakennusaineikseen vaikeuksia matkalla.

Juhamatti Aaltonen spekuloi etukäteen (ennen puolivälierää) ennen kuin tiedettiin vastustajaa, että miten tulosten pitäisi mennä, jotta saisimme "suupala-Norjan" vastaan. Kun Norja sitten painoi ekassa erässä 1–0-johtoon, mietin, että se siitä suupalasta. Siitäkin noustiin vielä, Kukkonen muisteli.

Suomi selvitti Aaltosen "tilaaman" Norjan puolivälierässä, Venäjän välierässä ja pääsi lopulta pelaamaan kullasta Ruotsia vastaan.

Väänänen muistaa loppuottelun käännekohdaksi toisen erän loppusekunnit, jolloin puolustaja sai ihailla täydelliseltä aitiopaikalta kisojen pistepörssin voittaneen leijonahyökkääjän taidonnäytettä.

Väänäsen ja Kukkosen yhteisiltä vuosilta Philadelphia Flyersista jäi elämään hetki, joka teki Väänäseen syvän vaikutuksen. Katso Leijonaveljet-sarjan kaikki jaksot MTV Katsomosta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat