Lehti: Lewis Hamilton on lähellä jatkosopimusta Mercedeksen kanssa – sinetöisi samalla tallin jatkon F1:ssä

1:44
Lewis Hamiltonin tie kuusinkertaiseksi F1-maailmanmestariksi

Lewis Hamilton on italialaisen La Gazzetta dello Sportin mukaan viimeistelemässä jatkosopimusta Mercedeksen kanssa.

Jatkosopimuksen kerrotaan kattavan vuodet 2021 ja 2022.

– Sopimusneuvottelut ovat jo pitkällä, ja sopimuksen arvo on bonuksineen noin 45 miljoonaa euroa vuodessa, italialaislehden F1-toimittaja Luigi Perna kirjoittaa PlanetF1-sivuston mukaan perjantain lehdessä julkaistussa jutussaan.

Pernan esittämä palkka on vain hänen oma arvionsa asiasta, sillä sopimusten yksityiskohdat ovat tunnetusti salaisia.

Hamiltonin, 35, kahden vuoden jatko Mercedeksellä sinetöisi samalla sen, että F1-ratoja viime vuodet hallinnut talli jatkaisi kuninkuusluokassa myös kauden 2021 jälkeen. Kaiken voittaneen tallin tulevaisuudesta on ollut esillä erilaisia näkemyksiä.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin kiinnittäminen olisi Mercedeksen F1-projektin kannalta ratkaisevan tärkeää. Ferrari teki jo joulun alla vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksenCharles Leclercin, 22, kanssa, Red Bull puolestaan kiinnitti tammikuun alussaMax Verstappenin, 22, vuoteen 2023 ulottuvalla sopimuksella. Leclerciä ja Verstappenia pidetään tulevina vuosina Hamiltonin kovimpina haastajina maailmanmestaruutta silmällä pitäen.

Hamilton on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013 lähtien. Talli voitti vuosina 2014–19 kaikki kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet. Ensimmäisen mestaruutensa vuonna 2008 McLarenilla voittanut Hamilton jäi kuljettajien MM-pisteissä kakkoseksi vain 2016, kun Nico Rosberg päihitti britin viidellä pisteellä.

Mercedes tiedotti perjantaina esittelevänsä kauden 2020 autonsa 14. helmikuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.