Legendan poika kiskaisi EM-kultaa Espoossa

Antti Pränni toi Suomen joukkueelle pistesijan yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa, kun neljäs kisapäivä on vauhdissa Leppävaaran stadionilla. Pränni heitti miesten kiekossa kahdeksanneksi tuloksella 55,83.

Kiekon mestariksi heitti odotetusti liettualainen Mykolas Alekna kisaennätyksellä 68,34. Hän oli kilpailussa ylivoimainen, sillä kakkonen jäi lähes kuuden metrin päähän.

Alekna voitti viime vuonna aikuisten hopeaa Yhdysvaltain Eugenessa järjestetyissä maailmanmestaruuskisoissa sekä EM-kultaa Münchenissä. Aleknan isä Virgilijus Alekna hallitsi kiekkorinkejä 2000-luvulla muun muassa kahdella olympiavoitollaan.

Rami Kankaanpää oli kiekkofinaalin 12:s tuloksella 53,62.

Naisten 1 500 metrin alkuerissä Nathalie Blomqvist varmisti paikkansa sunnuntain loppukilpailussa, kun hän oli alkueränsä kolmas. Toisessa erässä juossut Ilona Mononen karsiutui, vaikka juoksi Blomqvistia paremman ajan.

Mononen oli eränsä viides ajalla 4.18,06, mutta jäi 0,04 sekuntia finaalipaikan tuoneesta erän nelossijasta. Blomqvist kellotti Leppävaarassa ajan 4.18,99.

Juho Alasaari pääsee tavoittelemaan hyvää sijoitusta sunnuntaina miesten seiväshypyn finaalissa. Alasaari taivutti karsintakilpailussa tuloksen 535. Suomalaisista Albin Lundberg jäi 520:een ja karsiutui niukasti finaalista.

Naisten 400 metrin aitajuoksun finaalipaikan sunnuntaille varmisti Aada Aho, joka paransi välierissä ennätyksensä 57,46:een. Miesten 400 metrin aidoissa Jaakko Linnus paransi Ahon tavoin ennätystään Espoossa alku- ja välierissä. Linnuksen 51,41 ei kuitenkaan tuonut finaalipaikkaa, sillä hän oli välieränsä seitsemäs.

Sydämet sulattava ammattilainen! Dopingkoira Molly vieraili Suomessa 0:19
Katso: dopingkoira Molly on haistelemassa käryjä Espoon EM-kisoissa.