Legendaarisen rock-yhtye Status Quon ex-basisti Alan Lancaster on kuollut 72-vuotiaana

Brittiläisen rock-yhtye Status Quon perustajajäsen ja entinen basisti Alan Lancaster on kuollut eilen 72-vuotiaana kotonaan Australian Sydneyssä. Asiasta raportoivat useat ulkomaalaiset mediat. 

Lancaster oli sairastanut pitkään hermostoon vaikuttavaa MS-tautia eli multippeliskleroosia.

Brittimuusikko tuli uransa alkuvaihella tunnetuksi menestyneen rock-yhtye Status Quon riveistä. Yhtye perustettiin vuonna 1962, ja kenties parhaiten se on tunnettu hitistään Rockin’ All Over The World.

Lancaster teki yhtyeen kanssa viimeisen albumin Back to Back vuonna 1983.

Rock-maailman moniosaaja

Lontoolaissyntyinen Lancaster muutti Australiaan 80-luvulla. Hänen perheeseensä kuului vaimo ja kolme lasta. 

– Olemme kaikki murheen murtamia. Alan oli valtavan nokkela, ja hänellä oli mahtava huumorintaju. Hän oli omistautunut ja ihannoiva aviomies, isä ja isoisä. Perhe oli hänelle aina kaiken keskiössä, Lancasterin vaimo Dayle sanoo tähden muistokirjoituksessa.

Vaikka Lancasterilla oli MS-taudin vuoksi ongelmia liikkuvuutensa kanssa, hän osallistui Status Quon reunion-kiertueille Iso-Britaniassa ja Euroopassa vielä vuosina 2013 ja 2014.

Status Quon lisäksi mies vaikutti muun muassa yhtyeissä The Party Boys ja The Bombers. Bassonsoiton lisäksi Lancaster toimi uransa varrella kitaristina, rumpalina, vokalistina ja lauluntekijänä.

Edesmenneen tähden muistokirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan viihdetoimittaja Craig Bennetin julkaisemasta Facebook-päivityksestä:

Lue myös:

    Uusimmat