Legendaarinen ravintola sulkee yllättäen ovensa – "asiakasmäärät ovat romahtaneet"

Taloudelliset ongelmat pakottavat klassikkoravintolan sulkemaan ovensa.

Kuuluisa italialainen perheyritys, ravintola Le Becchiere joutuu sulkemaan ovensa talouskriisin vuoksi. Ravintola on ollut toiminnassa Pohjois-Italian Trevisossa vuodesta 1939 ja se tunnetaan eritoten maailmankuulun jälkiruoan tiramisun syntypaikkana. Le Becchiere sulkee ovensa maaliskuun lopussa. Sulkemisen syy on Italiassa jylläävä talouskriisi: yhä harvemmat käyvät ulkona syömässä ja jopa menestyvät klassikkoravintolat ovat menettäneet rutkasti asiakkaitaan.

– Asiakasmäärät ovat romahtaneet. Pöydissä ei istu enää poliitikkoja, liikemiehiä saati sitten tavan kansaa. Tässä liiketoiminnassa on olemassa tasan kahdenlaisia ihmisiä: häikäilemättömiä yrittäjiä sekä intohimolla työskenteleviä ravintoloitsijoita. Minä kuulun jälkimmäiseen joukkoon, ravintola omistaja Carlo Campeol perustelee Le Becchieren sulkemista.

Le Becchiere avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1939 – samana päivänä, kun toinen maailmansota puhkesi. Legendan mukaan ravintoloitsija Ada Campeol keksi tiramisun, koska halusi luoda uudenlaisen jälkiruoan, joka antaisi energiaa. Campoel oli juuri synnyttänyt ensimmäisen poikansa. Kaupunkilegendan mukaan tiramisun keksivät Le Beccherie -ravintolan yläpuolella olleen ilotalon naiset, jotka tarvitsivat jotain vahvistavaa asiakaskäsittelyjensä välillä.

Kokeile tiramisun valmistamista kotona:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat