Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Legendaarinen ravintola sulkee yllättäen ovensa – "asiakasmäärät ovat romahtaneet"

Julkaistu 11.03.2014 09:50

Taloudelliset ongelmat pakottavat klassikkoravintolan sulkemaan ovensa.

Kuuluisa italialainen perheyritys, ravintola Le Becchiere joutuu sulkemaan ovensa talouskriisin vuoksi. Ravintola on ollut toiminnassa Pohjois-Italian Trevisossa vuodesta 1939 ja se tunnetaan eritoten maailmankuulun jälkiruoan tiramisun syntypaikkana. Le Becchiere sulkee ovensa maaliskuun lopussa. Sulkemisen syy on Italiassa jylläävä talouskriisi: yhä harvemmat käyvät ulkona syömässä ja jopa menestyvät klassikkoravintolat ovat menettäneet rutkasti asiakkaitaan.

– Asiakasmäärät ovat romahtaneet. Pöydissä ei istu enää poliitikkoja, liikemiehiä saati sitten tavan kansaa. Tässä liiketoiminnassa on olemassa tasan kahdenlaisia ihmisiä: häikäilemättömiä yrittäjiä sekä intohimolla työskenteleviä ravintoloitsijoita. Minä kuulun jälkimmäiseen joukkoon, ravintola omistaja Carlo Campeol perustelee Le Becchieren sulkemista.

Le Becchiere avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1939 – samana päivänä, kun toinen maailmansota puhkesi. Legendan mukaan ravintoloitsija Ada Campeol keksi tiramisun, koska halusi luoda uudenlaisen jälkiruoan, joka antaisi energiaa. Campoel oli juuri synnyttänyt ensimmäisen poikansa. Kaupunkilegendan mukaan tiramisun keksivät Le Beccherie -ravintolan yläpuolella olleen ilotalon naiset, jotka tarvitsivat jotain vahvistavaa asiakaskäsittelyjensä välillä.

Kokeile tiramisun valmistamista kotona:

Sumo video id

Lähde: The Daily Meal

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Taas yksi ravintola Helsingin paraatipaikalla lopettaa: "Ei ole riittänyt väkeä"Baarin omistaja keksi hauskan tempauksen Italiassa – tarjoilee olutta ja pastaa jättimäisille nallekarhuilleRavintolalla meni todellakin överiksi pirtelöiden osalta: "Ensin tuli sata, sitten 150, 200 ja lopulta 207"Julkkiskokki Jamie Oliverin ravintolaimperiumi konkurssiin: "Olen hyvin surullinen tästä lopputuloksesta”Huippukokki vakavien raiskaussyytteiden keskellä – sulki kolme ravintolaansaHousuissa käynyt pihvi ja muut tositarinat, jotka saavat sinut kammoksumaan ravintolassa syömistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • Eilen17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä