Mainos

Legendaarinen pasianssi löytyi jokaisesta PC-tietokoneesta – et ikinä arvaa miksi!

Pasianssi on tuttu tietokonepeli jokaiselle joskus tietokoneella aikaa tappaneelle, sillä klassikkopeli löytyy jokaisesta tietokoneesta, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä.

Voisi kuvitella, että pasianssi on lisätty tietokoneisiin yksinkertaisesti viihdyttämissyistä, mutta tämä ei pidä Mirrorin mukaan paikkaansa. Pasianssi-pelillä on nimittäin alun perin ollut oma, tärkeä roolinsa Windows-käyttäjille.

Pasianssi opettaa käyttämään hiirtä sujuvasti

Microsoftin vanhin peli, pasianssi, lisättiin osaksi käyttöjärjestelmää jo vuonna 1990. Syy tähän oli se, että tietokoneiden käyttäjien toivottiin oppivan käyttämään sujuvammin hiirtä, kun sitä on ensin harjoiteltu yksinkertaisen pelin muodossa.

Kun tietokoneet alkoivat yleistyä, ihmisille piti opettaa, millainen toimintalogiikka hiirellä on ja pasianssin pelaaminen oli mitä oivallisin tapa harjoitella, kuinka esimerkiksi tiedostoja siirretään hiiren avulla paikasta toiseen luontevasti.

Vuosien saatossa Microfsoft suunnitteli poistavansa pasianssin käyttöjärjestelmästä lukuisia kertoja, mutta vihaisen palautteen pelossa ideasta luovuttiin moneen kertaan. Vuonna 2015 julkaistusta Windows 10 käyttöjärjestelmästä peliä ei kuitenkaan enää automaattisesti löydy.

Lähde: Mirror 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.