Leenan kasvispata

toim. Kati Nappa
Vieraana kotitalousopettaja Leena Löyttyniemi valmistamassa kasvispataa, joka sopii monen ruoan pohjaksi ja arkielämän helpottajaksi.

3 (400 g) perunaa
5 (300 g) porkkanaa
1 (400 g) kesäkurpitsa
1 (500 g) kyssäkaali
1 (200 g) nauris
1 (150 g) purjo pala
(150 g) juuriselleriä
0,5 l vettä
1 tl kuminoita
2 kasvisliemikuutiota
Kuori kasvikset, leikkaa ne sopiviksi paloiksi ja raasta monitoimikoneella tai käsin veivattavalla raastimella suurireikäisemmällä terällä. Purjon ja muutkin kasvikset voit myös suikaloida veitsellä ja esim. talvella käyttää pakastevihanneksia. Kaada 3,5 l:n kattilaan vesi ja lisää kasviskuutiot sekä kasvikset (päällimmäiseksi kesäkurpitsa). Kypsennä 20 minuuttia välillä seosta käännellen. Tarjoa osa kasviksista heti esim. lisäkkeenä, pakasta osa ja käytä loput esim. uunissa kypsennettävän kalan kasvispediksi tai lisää seokseen vettä ja valmista keitto lisäämällä paahdettua jauhelihaa, nakkeja tai siskonmakkaroita. Soseuttamalla kasvikset, saat taas erilaisen keitonpohjan. Voit lisätä kypsää kasvisraastetta myös marinoitujen broileri- tai lihasuikaleiden joukkoon ja nauttia wokkiruoasta. Ison kasvispadan hinnaksi tulee 16-20 mk.

Lue myös:

    Uusimmat