Mainos

Leena ryhtyi kokopäiväiseksi Cambridge Valmentajaksi: ”Asiakastyö vei mennessään”

Cambridge Valmentaja Leena Niittynen kertoo saavansa työssään yhä uudestaan ja uudestaan voimaa asiakkaiden onnistumisesta. – Yksi asiakkaistani valittiin jopa vuoden Cambridge Kasvoksi – se oli hienoa.

Leena Niittynen toimi yrittäjänä tehden pääasiassa ravitsemustutkimukseen liittyviä toimeksiantoja, kun hän kiinnostui Cambridge Ohjelmasta noin kahdeksan vuotta sitten.

– Aluksi ajattelin tätä vain sivutyönä, mutta asiakastyö vei mennessään. Pikku hiljaa lopetin tutkimuspuolen työt kokonaan ja keskityin asiakastyöhön.

Leenalla käy asiakkaita jopa 50 viikossa.

– No joo, onhan se 40-50 asiakasta viikossa aika paljon, mutta minusta asiakkaille pitää tarjota apua, kun he sitä tarvitsevat. Loman pitäminen on toisinaan haastavaa, mutta pyydän tarvittaessa lähiseudun Cambridge Valmentajia apuun, jos asiakas tarvitsee tukea lomani aikana.

Leena sanookin sekä valmentajien yhteisön että Cambridge Ohjelman organisaation olevan taustatuki, jonka varassa yrityksen pyörittäminen on tuntunut turvalliselta. Kollegoilta on saanut myös henkistä tukea haastavissa tilanteissa, ja Cambridge Ohjelman henkilökunnan tieto-taito on saatavilla aina, kun sitä tarvitsee.

– Cambridge Ohjelman kautta tulee muun muassa asiakasrekisteri sekä nettipohjainen varausjärjestelmä. Koulutusmahdollisuuksia on myös jatkuvasti.

Leena sanoo yhden suurimmista eduista vakituiseen palkkatyöhön verrattuna olevan se, että töihin ei tarvitse ajella ruuhkissa.

– Minulla on nyt mahdollisuus työllistää itseni kotipaikkakunnalla Vihdissä. Ravitsemusterapeutille ei ole noin vain töitä tarjolla, joten joutuisin todennäköisesti ajelemaan töihin Helsinkiin joka päivä, jos olisin palkkatyössä.

Cambridge Ohjelmassa valmentaminen on vienyt Leenan täysin mennessään. Aivan kaikille hän ei kuitenkaan työtä suosittele.

– Pitää olla valmis tekemään paljon töitä eli harrastuspohjalta tämä työ ei onnistu. Yritystä pyörittävän pitää jäädä voitolle – sehän on se perusjuttu. Täytyy myös tykätä asiakastyöstä ja etua olisi, jos olisi terveydenhuoltoalan koulutus, mutta pakollista se ei ole.

Yksi asiakkaista valittiin Vuoden Cambridge -kasvoksi

Leena kertoo nauttivansa työstä asiakkaiden parissa täysin siemauksin.

– Työssäni on tullut lukemattomia onnistumistarinoita. Suurimmat pudottajat ovat pudottaneet yli 60 kiloa. Aina ei tarvitse pudottaa huimia kilomääriä, vaan pienestäkin painonpudotuksesta on terveyshyötyjä. Monella asiakkaallani esimerkiksi verensokerit ovat normalisoituneet jo muutamien viikkojen kuluessa Cambridge Ohjelman aloittamisesta.

– Tyypillisin tapaus on, että kiloja on tullut lisää kilo per vuosi -vauhtia. Useimmiten ohjelmaan tulee mukaan viisikymppinen nainen, jolla on tullut vähitellen kymmenen kiloa lisää.

Yksi isoista onnistumisista oli se, kun yksi asiakkaista valittiin vuosittaisen Cambridge Kasvo -kilpailun voittajaksi.

– Minun asiakkaalleni tuli voitto painonhallitsijat-kategoriassa. Hän laihdutti useampi vuosi sitten kymmenen kiloa ja on pysynyt tavoitepainossa. Hän teki pieniä muutoksia ruokavaliossa ja pitäytyi niissä: muun muassa suosii täsyjyvätuotteita ja on lisännyt kasvisten määrää.

Kaiken kaikkiaan työn positiivinen pohjavire pitää mielen virkeänä ja työn mielenkiintoisena.

– Ihmiset tulevat neuvontaan hyvillä mielin. Työssä on paljon mukavia kohtaamisia. On myös hienoa nähdä, että asiakas on omaksunut uuden tavan syödä, jos siinä ei ole aiemmin onnistunut.

Asiakkaille opetetaan pitkäjänteisyyttä

Leena kertoo kiinnostuneensa ohjelmasta alun perin, kun hänen ystävänsä oli onnistunut pudottamaan sillä useita kiloja lyhyessä ajassa.

– Ystäväni oli laihduttanut tällä ruokavaliolla 25 kiloa, ja näin, että ohjelma todellakin toimii.

– Ravitsemusterapeuttina olin tottunut ohjaamaan elämäntapamuutokseen, mutta perinteiset ruokavalion keinot eivät tuntuneet kaikkien asiakkaiden kohdalla riittäviltä. Kun sitten näin ystäväni tulokset, ja tutustuin Cambridge Ohjelmaan, tajusin, että tässä on toimiva ohjelma, jonka parissa minäkin voisin tehdä työtä.

Leena otti oitis yhteyttä Cambridge Ohjelman toimistoon ja lähti kouluttautumaan Cambridge Valmentajaksi.

–Koulutusmateriaali oli helppo omaksua, sillä työssäni ravitsemusterapeuttina olin jo tutustunut ENE-dieettiin eli erittäin niukkaenergiseen dieettiin, joka perustuu ateriankorvikkeisiin.

– Minulla on taustalla ravitsemusterapeutin koulutus, vaikka sitä ei Cambridge Valmentajaksi haluavilta vaadita. Osa valmentajiksi lähteneistä on taustaltaan sairaanhoitajia ja ravitsemusterapeutteja, mutta moni lähtee mukaan myös, koska on itse laihduttanut tällä ohjelmalla.

Työssään Cambridge Valmentajana Leena pääsee tukemaan asiakkaita pitkäjänteisesti elämäntaparemontissa, joka tähtää pysyviin tuloksiin.

– Se mitä syömisen suhteen opetan, on säännöllisyys, monipuolisuus, kohtuus ja riittävyys. Myös riittävä uni, lepo ja liikunta ovat tärkeitä asioita painonhallinnassa. Lisäksi tietynlainen joustavuus on tärkeä oppia. Monilla on aika mustavalkoinen ajatus siitä mitä terveellinen syöminen on. On ihan normaalia, että ihminen herkutteleekin välillä. Tällaista ajatusta pitää usein opetella. Nämä ovat juuri niitä asioita, joita me Cambridge Ohjelmassa opetamme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja