Lauri Ylösen paljastus: Häpesin yhtyeen hittibiisiä

The Rasmus nousi maailmanmaineeseen F-F-F-Falling -biisillään yli kymmenen vuotta sitten.

Kyseisen hittibiisin jälkeen yhtyeen nousukäyrä musiikkibisneksessä oli hurjaa, ja vuonna 2003 julkaistu Dead Letters -albumi ja siinä ollut In the Shadows -biisi räjäyttivät potin lopullisesti.

Vuosikymmen myöhemmin yhtyeen suosio on edelleen korkea, vaikkei menneiden vuosien hurmosta enää olekaan koettu. Tuolloin yhtye oli poissa Suomesta jopa 270 päivää vuodessa ja sillä meni lujaa. Nyt yhtyeen kaikki jäsenet ovat perheellisiä, ja meno keikoilla ja kiertueilla on rauhoittunut.

Ennen kaikkea myös soittamisen ilo on palannut rokkareiden elämään muutaman vuoden takaisesta tilanteesta.

– Ollaan opeteltu vähän enemmän chillaamaan ja ehkä iän myötä on tullut vähemmän angstiseksi. Inhosin aiemmin esimerkiksi F-F-F-Falling-biisiä. Häpesin sitä biisiä. Ja nyt ajattelen, että biisi on ihan sairaan kova. En pystyisi ikinä tekemään noin leikkisää energiapommia, en enää. Onneksi tuli silloin tehtyä. Ja nyt olen ylpeä siitä siitä biisistä, yhtyeen keulakuva paljastaa.

Rumpali Aki Hakalan mukaan yhtye ei edes soittanut alkuaikojen hittibiisiä puoleentoista vuoteen.

–Se unohtui. Ja yhtäkkiä jossain treeneissä kaivettiin naftaliinista, että lähdetäänkö kokeilemaan tuota biisiä. Se tuntui tosi freesiltä ja makealta, Hakala tunnustaa.

Kyseinen tykitys kuullaan varmasti myös yhtyeen kiertueella, joka starttaa lokakuun 10. päivä Turun Logomosta. Liki 40 keikkaa kestäneen kiertueen jälkeen yhtye jää määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle.

– Emme ole kuitenkaan lopettamassa, vaikka moni fani ehti niin jo ajatella, Lauri rauhoittelee yhtyeen suurta fanijoukkoa.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja