Lauri Karhuvaara: Elviksen levy kului lopulta puhki

Lauri "Late" Karhuvaara on ihaillut Elvistä nuoresta pojasta asti. Huomenta Suomen juontaja tarvitsee kahden viikon välein rauhallisen session rokin kuninkaan kanssa. Silloin kukaan ei saa häiritä musiikkinautintoa.

Lauri Karhuvaara sai kipinän Elvikseen jo nuorena poikana. Veli Pekka osti rokin kuninkaan kokoelmalevyn 1960-luvun lopulla. Musiikki teki 10-vuotiaaseen Lauriin välittömästi vaikutuksen.

− Kuuntelin kyseistä levyä niin paljon, että se kului lopulta puhki, Karhuvaara kuvaa naureskellen suhteensa syvyyttä Elvikseen.

Suuri Elvis-ihailija tarvitsee yhä säännöllisesti kunnon annoksen lempimusiikkiaan.

− Kerran kahdessa viikossa täytyy pitää yhdestä kahteen tuntia kestävä sessio Elviksen parissa. Silloin ei katsota televisiota tai jutella!

Rohkea Elvis

Karhuvaaralla on selkeä näkemys Elviksen ylivertaisuuteen.

− Teknisesti parempia laulajia varmasti löytyy. Elvis oli kuitenkin kokonaisvaltaisesti paras laulujen tulkitsija. Ketään nykytähteä ei voi verrata häneen, Karhuvaara sanoo.

Elviksessä oli merkittävää myös se, miten hän ylitti rohkeasti aikansa rotuennakkoluulot.

− Hän oli ensimmäisiä valkoisia muusikoita, joilla oli musta taustakuoro. Elvis ei katsonut kenenkään uskontoa tai ihonväriä. Hänelle tärkein oli ihminen itse.

Faneilla oli tärkeä merkitys rokin kuninkaalle. Kritiikille herkkä tähti luki kaiken hänestä kirjoitetun tarkkaan ja reagoi välillä liiankin tunteella.

− Mielipiteissään Elvis oli aika taviksen tasolla, mutta jokin hänen olemuksessaan teki hänestä suuren.

Fanien iloksi Elvis elää paitsi musiikkinsa, myös lukuisten tähdelle omistettujen tribuuttiesitysten myötä. Helsingin Grand Casinolla pyörii parhaillaan amerikkalaisen Doug Churchin tähdittämä show.

− Tämä esiintyjä on hyvä. Olen nähnyt shown biisilistan, ja myös itse esitys pitäisi mennä katsastamaan. Paikallaan pysyminen voi olla tosin vaikeaa. Joudun varmasti pitämään tuolista kiinni, Karhuvaara ennustaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja