Lauran muodonmuutos: Rohkeampia valintoja

Miten pukeutumisessa voi tehdä rohkeampia valintoja? Muoti mielessä -blogisti Anna Melender auttaa turkulaista Lauraa.

Laura, 31-vuotias turkulainen, on juuri aloittanut fysioterapian opiskelut. Energinen ja liikunnallinen Laura on aiemmin työskennellyt myyjänä muodin parissa ja hän on kiinnostunut pukeutumisesta. Lauran vaatekaappi pursuaa vaatteita, mutta hän toivoo yksinkertaiseen vaatekaappiinsa uutta näkökulmaa. Laura kuvailee tyyliään yksinkertaiseksi ja klassiseksi. Perusvärejä vaatekappaleissa ovat musta, valkoinen ja harmaa. Laura toivoisi uskallusta rohkeampiin valintoihin ja ideoita siihen, kuinka päivittää jämähtäneitä tapojaan yhdistellä vaatteita.

Muodonmuutoksessa auttoi Anne Melender, Muoti mielessä -bloggaaja, joka kuvailee omaa pukeutumistaan perustyyliksi, jossa on aina jotain jännittävää mukana. Melender olikin juuri oikea ihminen auttamaan Lauraa vaatekaapin muokkaamisessa.

– Mielestäni olisi kiva tuoda siihen vähän uutta näkökulmaa ja ehkä pikkuisen rohkeutta, varsinkin näissä asujen mittasuhdeasioissa eli miten voi yhdistellä erilaisia leikkauksia ja linjoja, Melender pohtii.

Muodonmuutos

– Lauralla on hyvin raikas ja ajaton pukeutumistyyli. Hänen vaatteensa ovat vartaloa korostavia ja niissä on paljon yksityiskohtia. Muutosta lähdettiin hakemaan jo olemassa olevien vaatteiden ympärille. Miten niitä voisi tuoda hitusen enemmän tähän päivään ja miten asujen look muuttuisi vaatteiden mittasuhteiden avulla? Väljälinjaistenkin vaatteiden avulla voidaan korostaa vartalon parhaita puolia. Juttelimme myös kengistä, eli miten löytää arkikäyttöön toimivat korkeat korot.

Asu 1

– Musta jakku on yksi vaatekaapin peruspilareista, Laurankin vaatekaapista sellainen löytyy. Tämä asu on koottu yksinkertaisen kaavan mukaan; t-paita, farkut ja musta jakku. Asun jujuna on taas mittasuhteet; tiukan paidan sijaan jakun alle valittiin väljästi leikattu pellavainen t-paita. Paidan väljyys korosti jakun hienoa selkälinjaa ja istuvuutta ollen näin rennompi kuin täysin vartaloa myötäilevä toppi. Perinteiset maltillisesti kulutetut siniset farkut tuovat asuun raikkautta tummempien farkkujen sijaan. Valitsin Lauralle sääriä pidentävät kengät, kanta on kiilamallia, käytännöllinen päiväkenkänä, sininen väri on hauska ja toimii asussa tehokeinona.

T-paita ja farkut: Acne

Kengät: Marc by Marc Jacobs

Jakku: Lauran oma

Asu 2

– Löysin Lauran vaatteista syksyyn ja talveen sopivan kivan villakankaisen minihameen. Hameessa oli koristuksena samasta kankaasta tehty leveä vyö. Ensimmäinen askel vaatteen uuteen ilmeeseen oli tuon turhan yksityiskohdan karsiminen, hame näytti jo paljon paremmalta ilman vyötä. Laura on yleensä yhdistänyt hameeseen tiukan body-tyyppisen yläosan, esimerkiksi pitsipaidan. Halusin näyttää, kuinka erilaisen lopputuloksen saa aikaan muhkean, väljän villapaidan kanssa. Kengiksi valitsin vielä tukevat korokepohjaiset nilkkurit, jotka pidentävät säärtä, mutta paksun pohjan ansiosta ne ovat myös käytössä mukavat.

Neule: Filippa K

Kengät: Marc by Marc Jacobs

Hame: Lauran oma

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja