Laulaja Sanni otti kantaa Kesärannan kohujuhliin – pettyi hallituksen toimiin: "Tämä on todella musertava tieto"

3:55
Sanni tunnetaan erityisesti tasa-arvon puolestapuhujana.

Sanni pettyi kulttuurialaan kohdistuneisiin miljoonaleikkauksiin.

Viime sunnuntaina pääministeri Sanna Marin järjesti Kesärannassa illanistujaiset, joihin oli kutsuttu useita musiikki- ja kulttuurialan edustajia. Tilaisuuden kutsun mukaan tarkoituksena oli keskustella alan tulevaisuudesta. 

Tapahtumasta syntyi kohu, sillä useat tahot ovat ilmaisseet pettyneensä keskustelumahdollisuuksien vähäisyyteen. Lisäksi hallitus toteutti tiistaina 12.10. juurikin kulttuurialaan kohdistuneet 18,4 miljoonan euron leikkaukset. 

Muusikko Sanni oli yksi illan osallistujista. Hän kertoo olleensa otettu ja kiitollinen saatuaan kutsun Kesärantaan.

– Tilaisuus jätti minulle vielä tähän päivään asti valtavan toivonkipinän tulevasta ja tunteen siitä, että maailma on aukeamassa hiljalleen, ja vielä niin, että päättäjät ovat tukemassa alan nousua kuopasta, Sanni kirjoitti tiistaina Instagramin Stories-osiossa.

Rennossa tilaisuudessa illallistettiin saman pöydän ääressä, jonka jälkeen oli vapaata keskustelua. Keskustelut vaihtuivat spontaaneihin musiikkiesityksiin.

– Laitoimme artistikollegojen kanssa Kesärannan soimaan yhteismusisoinnista, jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, mikä vaikutus kulttuurilla on ilmapiiriin ja tunteisiin.

Näin ollen leikkauksien tullessa ilmi, oli pettymys todellinen.

– Tämä on todella musertava tieto, sillä tilaisuuden toivoa tuonut agenda oli nimenomaan keskustella kulttuurialan tulevaisuudennäkymistä. Tämän päivän valaisemaa näkymää ei siellä esitelty. Tänään leikkauksista otsikoihin noussutta ja paikalla ollut Antti Kurvinen halusi juhlapuheensa mukaan muun muassa ymmärtää alamme toimijoiden erilaisia ansaintalogiikkoja ja luoda suhteita ymmärtääkseen alaa paremmin. Toivon, että Kurvinen on valmis kuulemaan, kun puhumme nyt.

Laulajan mukaan kulttuuriala ansaitsisi hallitukselta kaiken mahdollisen tuen eikä päinvastoin. Samalla hän toivoo käytännön toimia, jotten ahtaalle joutunut ala kärsisi enempää.

– Siksi toivon ja edelleen uskon, että empatiaa hallituksen suunnalta myös tapahtuma-alalle vihdoin löytyisi, eikä vilpittömän hyvä fiilikseni illan aikana kuulluista paremmista tulevaisuuden näkymistä valuisi viemäristä alas.

Kyseisessä tapahtumassa paikalla olivat muun muassa artistit Benjamin Peltonen, Anna Abreu,Diandra Flores sekä Pete Parkkonen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja