Laulaako Manu-kissa oikeasti nuotilleen? Suomalaismiehen videosta valtaisa hitti YouTubessa

Manu-kissa laulaa nuotin mukaan, vai laulaako sittenkään? – Suomalaisen Otun videosta noussut valtaisa hitti YouTubessa 0:36
Tällainen video Manusta on muutamassa päivässä kerännyt miljoona katselukertaa!

Ammatikseen musiikkia tuottavan Otu Suurmunnen kohdalle iski jokaisen sisällöntuottajan unelma. Hänen videonsa on yllättäen noussut videopalvelu YouTuben etusivulle ja on vain muutamassa päivässä kerännyt miljoonayleisön.

Otu Suurmunne ja hänen kaksi kissaansa, brittiläiset lyhytkarvat Manu ja Mooni ovat saaneet viimeiset päivät ihmetellä alati kasvavia katsojalukuja Otun YouTube-tilillä. Mystisesti toimivat sosiaalisen median algoritmit ovat nimittäin äskettäin nostaneet Otun kuukausia sitten julkaiseman videon sivuston etusivulle ja tarjonnut sitä aktiivisesti palvelun käyttäjille.

Erityisesti Otun kissakaksikosta valkeakarvainen Manu on oikea linssilude ja esiintyykin viraaliksi hitiksi nousseella videolla.

– Se maukuu aina, kun soitan sille pianoa tai puhun sille. Se on tosi äänekäs kissa, Otu kuvailee kissaansa puhelimitse.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Suositulla videolla 3,5-vuotias Manu näyttää maukuvan nuotilleen oikein. Erityisesti riitasointuisten kissojen omistajat voivat vain unelmoida moisesta lahjasta korville. Kaikki ei ole kuitenkaan ihan siltä, miltä aluksi videolla annetaan ymmärtää.

– Eihän se siis osaa varsinaisesti laulaa, se on se juttu videolla, Otu paljastaa.

Hauskan videon lopussa totuus paljastuukin.

– Se vain näyttää, että Manulla olisi hyvä sävelkorva, vaikka ei sillä oikeasti ole, Otu kertoo.

Voit katsoa Otun ja Manun hauskan videon jutun yltä.

Tubettamista jo vuodesta 2006 alkaen

Video on kerännyt alle viikossa jo miljoonayleisön YouTubessa. Otu kertoo tubettaneensa jo vuodesta 2006 lähtien, vaikka vasta viimeiset pari vuotta hän on hommaa tehnyt ihan tosissaan.

– Viimeiset pari vuotta olen kokeillut eri asioita ja katsonut, mitkä toimivat, hän kertoo.

Mikään aiempi video ei ole noussut yhtä isoksi hitiksi, kuin Manun sävelkorvaa esittelevä video. Lähes kaikki pitävät eläinaiheisista videoista, erityisesti kissavideoista. Ammatikseen musiikkia tekevä Otu on lisännyt eläinvideoihin lisämausteeksi musiikin.

– Tämä on kiva formaatti, koska siinä yhdistyy kaikki mun ilot, eli musan säveltäminen ja tuottaminen. Ja hei, mä tykkään myös eläimistä! hän naurahtaa.

Lisäksi vastaavanlaisia videoita, joissa hänen kissansa esiintyvät, on todella helppo tehdä.

– Voisin helposti tehdä kaksikin päivässä. Niitä saa tosi tehokkaasti tehtyä.

Videolisensointitoimistot ovat myös olleet yhteydessä suomalaismieheen. Hän ei tosin ole vielä suostunut myymään videoitaan eteenpäin.

Suosio tuntuu hyvältä

Viimein saavutettu suosio Manun sävelkorvalla leikittelevällä videolla on tuntunut helpottavalta ja todella hyvältä.

– Tämä on mulle iso juttu. Se on ihan uskomattoman hyvä tunne! Se on palkitsevaa, Otu kuvailee tuntemuksiaan.

Hänellä on musiikkia tuottava yritys Moonic Productions, joka palvelee asiakkaitaan virtuaalisesti ja etänä.

– Musiikintuottajana nämä viikoittaiset videot auttavat markkinoinnissa ja töiden saannissa, hän kuvailee.

"Alussa on paljon kokeiluja..."

Otu näkee YouTuben hassuissa eläinaiheisissa musiikkivideoissa markkinaraon ja käyttää alustaa yrityksensä markkinointiin. Sen takia Manun menestysvideon suosio onkin tuntunut erityisen makealta. Varsinkin, kun koskaan ei voi etukäteen tietää, millainen videosisältö uppoaa yleisöön.

 – Se on vähän tämä yrittäjyys sellaista, että alussa on paljon kokeiluja ja paljon epäonnistumisia, hän kuvailee.

Kanavallaan hän pyrkii esittelemään viihteellisesti, mutta monipuolisesti taitojaan musiikin saralla. Aina kissat eivät ole pääosassa. Esimerkiksi yhdellä videolla Otu laulaa tarkoituksella huonosti ja ohi nuotin, mutta korjaa sen auto-tunella kuntoon.

– Nyt mä keskityn näihin eläinmusiikkivideojuttuihin, mutta on mulla muitakin menestyksiä ollut, Otu paljastaa.

Vasemman käden tarina kosketti jo vuonna 2015

Edellisen kerran Otu nousi valokeilaan vuonna 2015. Kansainvälisetkin mediat uutisoivat silloin suomalaisnuorukaisesta, joka oli julkaissut videon vasemmasta kädestään, josta puuttuu sormia.

Alkuperäinen video, jolla Otu kertoo itsestään ja syntymäviastaan julkaistiin alun perin Redditissä, jossa se alkoi kiertää niin laajalti, että brittiläisen Metron kaltaiset isommatkin mediat kiinnostuivat.

Voit katsoa tästä Otun päivitetyn version, jossa hän kertoo itsestään ja vasemmasta kädestään.

Hauskojen eläinaiheisten videoiden lisäksi Otu haluaakin muistuttaa ihmisiä positiivisen ajattelun voimasta.

– Unelmia ei pidä unohtaa, vaikka olisi minkälaisia esteitä. Mulle se oli se, että multa puuttuu sormia vasemmasta kädestä, Otu kertoo.

Puuttuvat sormet eivät ole estäneet häntä opettelemasta esimerkiksi kitaransoittoa.

– En pysty soittamaan Led Zeppeliniä kitaralla, mutta se ei ole haitannut koskaan. Unelmat toteutuvat, kun niitä hioo ja tekee riittävän kauan. Se palkitsee kyllä, Otu summaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Osittaiset lähteet: YouTube, Metro ja Moonic Productions

Lue myös:

    Uusimmat