Lauantaina 5.6. Marketanpuistoon!

Ensi lauantai kuluu mukavasti kesän ensimmäisiä tuulahduksia haistellen Espoon Marketanpuiston Puutarhamarkkinoilla. Markkinoille nousee kymmenittäin myyntipisteitä, jotka tarjoavat kaikkea mahdollista kesäpörriäisen puremille puutarhaharrastajille ja pihanrakentajille. Kotiin viemisiksi voi hankkia erilaisia puutarhatuotteita koneista ja pihakivistä yrttien, kesäkukkien ja muiden kasvien taimiin. Sisäänpääsymaksua lauantain Puutarhmarkkinolle ei ole.

Puutarhamarkkinat järjestää Marketanpuiston ystävät ry. Hynttyyt on nyt lyöty ensimmäistä kertaa yhteen Marketanpuiston yhteydessä sijaitsevan ruotsinkielisen puutarhaoppilaitoksen jo useana vuonna järjestämän Trädgårdsmarknad-tapahtuman kanssa.

Asiantuntijat opastavat vaikka kädestä pitäen

Viherympäristöliiton osastolla päivystää Puutarhamarkkinoiden ajan viheraluesuunnittelijoita, joilta voi kysellä vinkkejä pihasuunnitteluun ja keskustella muun muassa erilaisista pihaan sopivista betoni- ja luonnonkivivaihtoehdoista. Lemminkäisen osastolla esitellään betoni- ja luonnonkivirakentamisesta ja erilaisia pihakiviä. Puiston katualueella puolestaan voi koko päivän ajan seurata HB-Betoniteollisuuden betonikivien asennusta käytännössä.

Kotipuutarha-lehden asiantuntijat tarjoavat kävijöille apuaan pihapulmissa. Pieni on kaunista – Kotipuutarhan osastolla tehdään kesäkukkaistutuksia ja annetaan vinkkejä siitä, miten koristaa istutuksia pienin ja yksinkertaisin keinoin. Esillä ovat myös maan happamuuteen ja kalkitukseen liittyvät pulmat. Ogashi Oy:n osastolla taas opastetaan vesiaiheiden rakentamisessa.

Seitsemän hehtaaria ihasteltavaa

Marketanpuisto on Suomen suurin ja monipuolisin piha- ja puistoympäristötuotteiden näyttelypuisto. Puiston pinta-ala on seitsemän hehtaaria. Marketanpuiston idea on esitellä erilaisia piha- ja puistoratkaisuja niiden oikeassa ympäristössä. Kasvit, kivet, puurakenteet ja muut pihojen elementit tulevat hyvin esille eri yritysten ja yhteisöjen ympäri vuoden ylläpitämillä osastoilla. Marketanpuistossa viihtyvät myös lapset, pääseehän siellä kokeilemaan useiden eri valmistajien leikkipuistovälineitä.

Puutarhamarkkinoiden aikana järjestetään opastettuja tutustumiskierroksia puistoon. Puistokierrokset lähtevät klo 11.00 ja 13.00 Viherympäristöliiton osastolta puiston sisääntuloaukiolta. Kierrokset vetää viheraluesuunnittelija Hanna Hentinen.

Marketanpuisto sijaitsee Espoossa Kehä III varrella, ajo Röylän liittymästä. Puutarhamarkkinat ovat avoinna 5.6. klo 10-15. Ei sisäänpääsymaksua, pysäköintimaksu on 2 euroa. Markkinoille odotetaan useita tuhansia innokkaita tekemään taimiostoksia, etsimään vastauksia ajankohtaisiin pulmakysymyksiin ja ottamaan selvää puutarhasuunnittelun saloista.

Lähde: Puutarhaliitto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja