Lastenvaatebrändi teki suomalaisyrittäjistä monimiljonäärejä – myös Kimi Räikkösen Minttu-puolisolla oli näppinsä pelissä

Kaksi suomalaista naisyrittäjää tienasi viime vuonna huimat miljoonatulot, kun visionäärien lastenvaatebrändin kansainvälistymiseen sijoitettiin mojova summa.

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Panostaja ja Minttu Räikkönen tekivät viime vuoden marraskuussa kunnon yrityskaupan, jossa ennen kaikkea Panostaja teki ensimmäisen vähemmistösijoituksensa sijoittamalla Gugguu Oy:n osakkeisiin ja aloittaen yrittäjien omistajakumppanina.

Panostaja osti yhtiöstä 43 prosentin osuuden, mikä teki Gugguun yrittäjistä Miia Riekistä ja Anne Vallista miljonäärejä.

Riekin verotettavat tulot olivat 3,15 miljoonaa euroa, jossa pääomatulojen osuus oli lähes kolme miljoonaa. Vallin verotettavat tulot olivat 2,5 miljoonaa euroa, josta pääomatulojen osuus oli runsas 2,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto yli 4 miljoonaa euroa

Gugguu on vuonna 2012 perustettu yritys, joka suunnittelee ja valmistaa lastenvaatteita niin puuvillasta, ekopuuvillasta kuin puuvillasekoitteista. Yhtiön tuotteita ovat lasten sisä- ja ulkovaatteet sekä lasten asusteet.

Gugguun liikevaihto oli maaliskuun lopussa päättyneellä tilikaudella 4,3 miljoonaa ja liiketulos vajaat 600 000 euroa. Tulos heikentyi edellisen tilikauden vajaasta miljoonasta eurosta, mutta syynä on lähinnä 456 000 euron investoinnit. Edellisellä tilikaudella investoinnit olivat 14 000 euroa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja