Suomen kovatuloisin nainen Maria Severina paljastaa MTV Uutisille, mitä hän ajattelee verojenmaksusta: "En usko, että menestykselläni on mitään tekemistä sen kanssa, että olen nainen"

Maria Severina on kaksinkertainen harvinaisuus suomalaisten tulokärjessä – tavoitimme tulokuningattaren haastatteluun 5:36
MTV Uutiset Live: Maria Severina on kaksinkertainen harvinaisuus suomalaisten tulokärjessä – tavoitimme tulokuningattaren haastatteluun

Bioteknologiayritys HyTest Oy:n toimitusjohtaja Maria Severina, 53, kääri Suomen viidenneksi kovimmat tulot vuonna 2018.

Severina tienasi viime vuonna noin kolme miljoonaa euroa ansiotuloina ja 33,2 miljoonaa euroa pääomatuloja.

Mätkyjä Severina sai yli miljoonan euron edestä.

Severina kertoo MTV Uutisille saaneensa ainakin 15 puhelinsoittoa tänä aamuna. Hän koki jopa hieman ärsyttävänä sen seikan, että hänen sukupuolensa ja kotimaansa nousi esille jokaisessa puhelussa.

– Ensimmäisenä tulee venäläisyyteni, vaikka olen asunut Suomessa yli 25 vuotta. Seuraavaksi tulee se, että olen nainen ja miten nainen pystyy tähän.

Erilaisuus kiinnostaa

Severinan mukaan mahdollisuudet ovat yhtä lailla olemassa niin miehille kuin naisillekin, riippumatta kotimaasta. Hän kertoo kuitenkin ymmärtävänsä, että erilaisuus kiinnostaa.

– En usko, että menestykselläni on mitään tekemistä sen kanssa, että olen nainen ja alun perin venäläinen. Kyse on enemmän yhteiskunnan kehityksestä sekä yrityksen tuomisesta uuteen paikkaan.

Severina tuli Suomeen vuonna 1991. Hän aloitti yrityksen kehittämisen tiimin kanssa, johon kuului suomalaisia, venäläisiä sekä kiinalaisia

– Nyt olemme maailman johtavia asiantuntijoita siinä mitä teemme. Siitä olen ylpeä.

– Olen ylpeä yrityksemme kehityksestä ja siitä, että teimme kaiken yhdessä tiiminä. Kukaan ei voi tehdä näitä asioita yksin, nämä tehdään tiiminä.

Ihmiset tärkeitä

HyTest Oy valmistaa niin sanotun diagnostiikkateollisuuden raaka-aineita. Käytännössä kyse on bioteknologiasta, esimerkiksi vasta-aineista ja molekyyleistä, joita lääketeollisuudessa tarvitaan.

Yrityksensä arvoista hän toteaa seuraavaa:

– Uskon, että palvelemme ihmisiä.

Severina korostaa, että yrityksen on tärkeää tuoda jotain hyvää yhteiskuntaan ja ihmisille. 

Julkisuus voi olla myös vaarallista

Severinalla ei ole erityisempää mielipidettä veropäivästä. Hän kertoo, että hän ja hänen yrityksenä ovat tehneet tarvittavan suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Tuen verojen maksamista.

– Lapsemme voivat käydä koulua ja kaikki saavat terveydenhuollon. Veroissa ei ole minulle mitään erikoista.

Julkisuudesta hänellä on ristiriitaiset tunteet. Hän kertoo, ettei täysin ymmärrä tietojen julkistamista.

– Suomi on turvallinen maa, mutta joissain muissa maissa tällainen paljastuminen voisi olla vaarallista.

Maria Severina on ainoa nainen kymmenen kovatuloisimman joukossa. 

Lue myös:

    Uusimmat