Lastenosastolla työskentelevä Dane lukee pienille potilaille, jotta nämä eivät tuntisi olevansa yksin: "Myötätuntoisin lääketieteen ammattilainen, jonka koskaan olemme tavanneet"

Sairaalan lastenosastolla työskentelevä Dane lukee vakavasti sairaille lapsille, jotta nämä tietäisivät, että eivät ole yksin. Nyt miehestä on tullut pienoinen somejulkkis.

Yhdysvaltain Des Moinesissa sairaalan lastenosastolla voi kuulla Dane Prattin äänen. Dane harrastaa lukemista; mies lukee pienille potilailleen, jotta näiden olo paranisi.  Hän istuu erityisesti sairaimpien, tehohoidossa olevien lasten seurana.

– He voivat silti kuulla, ja joskus tieto siitä, että he eivät ole yksin, auttaa, mies kommentoi KCCI:lle.

Istuu lasten vierellä kirjan kanssa

Dane työskentelee teho-osastolla ja käyttää esimerkiksi veren hapetuslaitteita, joiden ansiosta potilaan sydän ja keuhkot saavat levätä ja toipua. Häneltä löytyy silti aikaa istua lasten vierellä kirjan kanssa.

Dane lukee muun muassa Parkerille, hieman yli vuoden ikäiselle keskoselle, joka on sairaalassa tehohoidossa. Kun Parkerin äiti Cassie Baker näki Danen lukemassa tyttärelleen, hän liikuttui. Perhe nappasi Danesta kuvan.

– Hän on myötätuntoisin lääketieteen ammattilainen, jonka koskaan olemme tavanneet, äiti kehuu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toivoo kirjalahjoituksia

Kuva lähti pian kiertämään ja tieto Danen toiminnasta levisi moniin medioihin. Mies itse on saamistaan kehuista kiitollinen.

– Se, että teet kaikkesi, ei aina tarkoita, että täytyy tehdä paljon. Toisinaan voit vain lukea kirjan, mies kommentoi.

Dane lukee kirjaston kirjoja, mutta ottaa vastaan myös kirjalahjoituksia. Pian Cassien kuvajaon jälkeen miehelle onkin tulvinut lisää kirjoja.

Cassie kertoi kirjalahjoituksista Facebookissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Kcrg.comWftv.com

Lue myös:

    Uusimmat