Lasten törttöily kuormittaa suomalaisperheen vanhempia: "Käytiin tuikkaamassa autokatoksen seinä tuleen"

Duudsonit tuli taloon -ohjelmassa tutustutaan Saarisen kuusilapsiseen perheeseen.

Parolassa asuvaan Saarisen perheeseen kuuluvat isä Janne, äiti Mirka ja kuusi lasta, joista nuorin on 4-vuotias Jonne ja kaksi vanhinta Ada, 13 ja Jason, 15. Perheen teinien toilailut ovat aiheuttaneet epäluottamusta lasten ja vanhempien välille. Vanhempien epäluottamuksen taustalta löytyy muun muassa Jasonin tekemä tuhopoltto vuotta aiemmin.

– Kaveri oli yökylässä. Perheen mentyä nukkumaan käytiin tuikkaamassa pari roskista tuleen ja samalla autokatoksen seinä, Jason muistelee onnetonta tapahtumasarjaa.

Ada-tyttären kohdalla kyse on valehtelusta ja alkoholikokeiluista. Luottamuspula ilmenee monin tavoin, esimerkiksi Ada joutuu aina kotiin tulessaan äiti Mirkan tarkkaan syyniin.

– Äiti haistaa kädet ja hengityksen, Ada sanoo.

– Vanhoista hölmöilyistä johtuen saamme erilaisia sanktioita ja äiti saattaa puolen tunnin välein soittaa ja kysyä, että mitä me ollaan tekemässä, Jason jatkaa.

Nuoret ovat omien sanojensa mukaan oppineet hölmöilystään, mutta vanhempien luottamusta he eivät ole voittaneet takaisin.

– Haluan tehdä kaikkeni sen eteen, että välit saadaan korjattua, Jason lupaa vilpittömän oloisesti.

– Minulle on helpompaa, että epäilen koko ajan, sillä tavalla en pety, äiti Mirka sanoo.

Aikuisten kesken juteltaessa Duudsonit saavat huomata, että epäluottamuksen takana on muitakin syitä. Vanhempien omia nuoruusvuosia ovat värittäneet niin pikkurikollisuus kuin alkoholinkäyttökin, ja heidän kavereitaan on menehtynyt jo nuorena.

Duudsoneiden ja vanhempien jutusteluhetken keskeyttää nopeasti Mirkalle tuleva viesti perheen kodin hälytysjärjestelmästä.

– Ei oo totta, Mirka huutaa kauhuissaan kotinsa nähdessään.

Duudsonit tuli taloon MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

 

Lue myös:

    Uusimmat