Lässähtikö lakko ruokakaupoissa? Myymälöissä riitti niin asiakkaita kuin myytävääkin

Millainen oli lakkopäivä aamusta iltaan? 10:01
Millainen oli lakkopäivä aamusta iltaan?

Osa ruokakauppojen työntekijöistä on ollut tänään lakossa, mutta asiakkaille se ei ole paljon näkynyt. Suuri osa kaupoista on ollut auki, ja asiakkaitakin on riittänyt.

Suurten ketjujen ruokakauppoja on koskenut tänään Palvelualojen ammattiliiton PAMin yksipäiväinen lakko, mutta ainakin S-ryhmä, Kesko ja Lidl ovat kertoneet pyrkivänsä pitämään ruokakauppansa auki.

– Kaupat toimivat aika normaalimoodilla. Osa meidän myymälöistämme sulkee kello 21 puolen yön sijaan, S-Ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

– Mutta tottahan toki, lakko näkyy. Yksittäisiä S-marketteja on ollut kiinni.

Hamstrausvimma ei iskenyt

K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kertoo, että Espoon Sellon kauppakeskuksessa päivä on sujunut ”olosuhteisiin nähden hyvin”.

Muista kaupoista ja Keskon pääkonttorilta on siirretty henkilökuntaa toisiin niin, että kaikkiin on saatu riittävä miehitys. 

Sääksmäen mukaan hyvän ennakkovalmistautumisen ansiosta myös tuotteita on riittänyt.

– Aivan jotain yksittäisiä tuotteita on puuttunut, mutta hyvä saatavuus on ollut tuotteissa.

Päällysahokin kiittelee ihmisiä siitä, että he eivät ole hamstranneet turhaan.

– Se näkyi meillä volyymikehityksessä, että osa oli siirtänyt ostoksiaan tältä päivältä eiliselle. Ja oletetaan, että huomenna on kaupassa niitä asiakkaita, jotka tänään ovat jättäneet kaupassa käymättä. 

Lue myös:

    Uusimmat