Mainos

Laserkuvioitua vaneria sisäseinään

Huoneen kaksi seinää päällystettiin vanerilla, joka on käsitelty kevyesti valkolakalla. Puunsyy kuultaa kauniisti läpi. Kyseessä on Wisa Deko -sisustusjärjestelmä, joka sopii yhtä hyvin seiniin kun kattoihinkin. Ympäriuritettuja levyjä on eri kokoisia, 40 x 40 cm kokoisista paloista aina 120 x 240 cm levyihin.

Vaneri on pintakäsitelty valmiiksi tehtaalla. Valmiita värivaihtoehtoja on seitsemän ja niiden lisäksi käsittelemätön pinta, jonka voi sävyttää oman makunsa mukaan. Eri kokojen ja värien yhdisteleminen on täysin mahdollista: levyt voi kiinnittää yhtä lailla pysty- kuin vaakasuuntaankin. Alustasta ja halutusta vaikutelmasta riippuen kiinnittämisen voi tehdä useammallakin eri tavalla; tällä kertaa 40 x 120 cm palat kiinnitettiin vaakasuoraan alumiinilistoja käyttäen.

Työkaluiksi käyvät tavanomaiset käsityökalut – sirkkeli, pora terineen ja jos seinässä on pistorasioita, sopivia rasiateriä. Laservaaka on oikein mukava, muttei välttämätön. Kiviseinään kiinnitettäessä tarvitaan tietysti iskuporakone ja sopivia tulppia – tässä takana oli puuseinä, joten pärjättiin akkuporalla.

Vaakalistoissa on vanerin uriin sopiva profiili. Se kiinnitetään pidemmästä ylähuulestaan seinään niin, että ruuvit sattuvat tolppien kohdalle. Pystysaumoihin pujotetaan puolestaan alumiinilatat. Näitä alumiinilistoja ei suinkaan ole pakko käyttää, vaan mukana seuraavissa asennusohjeissa neuvotaan levyjen kiinnittäminen myös muilla tavoilla. Jos listoja ei käytetä, tärkeintä on muistaa elämisraot: nyrkkisääntö on milli metriä kohden, eli viiden metrin seinään tulee kumpaankin päähän viiden millin elämisrako.

Kuvissa näkyvät kuviot on kaiverrettu asukkaan suunnitelman mukaisesti pintaan erityisellä lasertekniikalla. Myös kuvien painaminen – omat kuvat käyvät! – on mahdollista. Asiasta voi kysellä tarkemmin alan liikkeistä.

Lisätietoja:
UPM Wisa Deko, www.wisa.fi

Laserkuvion teki:
Laserfine Oy, Ylinen, www.laserfine.com

(JKA 30.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.