Las Vegasista Yhdysvaltojen historian pahin joukkoampuminen, tekijän nimi julki – tämä kaikki tapauksesta tiedetään

Las Vegasissa Yhdysvaltojen historian pahin joukkoampuminen (Video saattaa järkyttää) 2:24

Yhdysvaltalaisviestimien mukaan Las Vegasin joukkoampuminen on maan historian pahin. Ainakin 58 on kuollut ja yli 500 loukkaantunut. MTV Uutiset kokosi yhteen tiedot siitä, mitä tapauksesta tiedetään.

Jutussa alussa oleva video tapahtumapaikalta saattaa järkyttää.

Tapahtumat saivat alkunsa paikallista aikaa myöhään sunnuntai-iltana, kun epäilty tekijä alkoi ampua Mandalay Bayn -kasinohotellin 32. kerroksesta kohti väkijoukkoa. Uhreiksi joutuneet ihmiset olivat seuraamassa musiikkifestivaalia ja käynnissä oli kantrilaulaja Jason Aldeanin esitys. Tulitus kesti mediatietojen mukaan useita minuutteja ja se tehtiin automaattiaseella. 

Uhrimäärä on noussut jatkuvasti. Aluksi poliisi ilmoitti kahdesta kuolleesta, mutta tuoreimpien tietojen mukaan kuolonuhrien määrä on noussut yli 58:n ja loukkaantuneita on yli 500. Kuolonuhrien joukossa on yhdysvaltalaiskanava CNN:n mukaan useita poliiseja.

Teosta epäillään Stephen Paddock -nimistä paikallista miestä. Hän on 64-vuotias ja on kotoisin Mesquiten kaupungista Nevadasta. Poliisin mukaan hän toimi todennäköisesti yksin, eikä miehen epäillä kuuluneen mihinkään militanttiryhmään.

Mies löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan ammuskelun jälkeen. Hänen uskotaan surmanneen itsensä. Miehen seurassa ennen ampumista liikkunut ja etsintäkuulutettu nainen on tavoitettu. Poliisi on kumonnut huhut, joiden mukaan ampumisia olisi tapahtunut useissa eri kohteissa.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että kuolleiden tai loukkaantuneiden olisi suomalaisia, mutta ministeriö seuraa tilannetta. Se on antanut alueella oleville matkustusilmoituksen tehneille suomalaismatkailijoille ohjeen seurata paikallisviranomaisten ohjeita ja olla yhteydessä omaisiin.

– Ei ole tiedossa, että olisi suomalaisia uhreja, UM:n viestintäpäivystäjä Meira Pappi kertoi MTV Uutisille kello 14.53 iltapäivällä. 

Presidentti Donald Trump kommentoi Twitterissä Las Vegasin tapauksesta ja lähetti osanottonsa uhrien omaisille. Myös useat muut maailman johtajat ovat esittäneet suruvalittelunsa tapauksesta.

Kyseessä on pahin Yhdysvalloissa tapahtunut joukkoampuminen. Ennen Vegasia vakavin joukkuampuminen tapahtui viime vuoden kesäkuussa diskossa Orlandossa. Tuolloin sai surmansa 49 ihmistä. 

Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen sähköpostilla uutiset@mtv.fi tai päivystävän uutistuottajan numeroon 0103005454. Kuvia pyydetään osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Artikkelia päivitetty 2.10.2017 kello 17.16: Päivitetty tieto loukkaantuneiden lukumäärästä sekä ammuskelusta epäillyn kuolinsyystä.

Kello 18:00. Lisätty grafiikkaa sekä varoitus videosta.

Lue myös:

    Uusimmat