Mainos

Las Vegasissa otettiin käyttöön robottibussi – joutui välittömästi kolariin

Viranomaisten mukaan kolarointi ei ollut robottibussin, vaan siihen törmänneen jakeluauton kuljettajan vika.

Ilman kuljettajaa liikkunut bussi törmäsi käyttöönottopäivänään jakeluautoon oltuaan vain kaksi tuntia liikenteessä. Robottibussi oli juuri ennen törmäystä aloittanut vajaan kilometrin mittaisen kierroksen turistialueella.

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta jakeluauton etupuskuri naarmuuntui.

Las Vegasissa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen kaupungin tiedottaja kertoi, ettei törmäyksen syynä ollut robottibussi.

– Bussiin asennetut sensorit huomasivat jakeluauton lähestyvän. Itseään ajava bussi pysähtyi, kuten kuuluikin, mutta jakeluauto ei, Jace Radke sanoi.

Radke muistutti, että liikennetestausten tarkoituksena on selvittää, miten robottiautojen ja perinteisen liikenteen yhteispeli sujuu. Kolaroinut robottibussi jatkaakin vuoden mittaisessa pilottihankkeessa, vaikka sen ensiesiintyminen ei ollut paras mahdollinen.

Teknologiayhtiöitä sekä autovalmistajia kovistellaan itseohjautuvien ajoneuvojen turvallisuudesta sekä luotettavuudesta. Las Vegasin epäonninen tapaus ei kriitikoita hiljennä.

Robottiautojen on toisaalta myös väitetty parantavan liikenneturvallisuutta inhimillisten virheiden mahdollisuuden minimoidessaan. Teknologian kehittely on kuitenkin edelleen vaiheessa, ja itseajavia autoja testataan jatkuvasti.

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.