Mainos

Lapsiperheen olohuoneen muutos

Muutoksen suunnittelu Tomi Kouvola

Anne, Ville ja Daniel ovat asuneet tässä 90-luvun alun rivitaloasunnossaan nyt reilun kaksi vuotta. He pyysivät suunnitteluapua olohuoneen sisustamiseen, koska huone tuntui perheestä kovin keskeneräiseltä eikä rohkeus ole riittänyt viedä sisustusta loppuun asti. Itse asiassa seinätkin odottivat vielä pintakäsittelyä, niissä on vasta pohjamaali. Tämä tuo huoneeseen kovan ja aika jyrkän tunnelman.

KUVA: Ennen muutosta

Perhe on jo hankkinut olohuoneeseensa Azzurro-sarjan tasoja. Yhdellä on tv, yksi on korkeampi lipasto ja yhden päällä on akvaario. Kaikissa kansi on wengen sävyinen ja runko valkoinen. Matto on myös hankittu tähän asuntoon ja sen värimaailma miellyttää asukkaita kovin. Sohva sai perheeltä kovan tuomion: muoto ja koko ovat väärät ja samaten mikrokuituinen sininen kangas tuntuu ja näyttää heistä ikävältä. Olohuoneeseen toivotaan siis uusi sohva sekä lämmintä tunnelmaa.

Olohuone koki suuren muutoksen värimaailmassaan. Vanhasta matosta otetut ruskean sävyt liukuvat nyt koko oleskelutilan ja eteisen sävyissä. Eteinen sai lämpimän ruskean sävyn ja ovilistat vaihdettiin valkoisiksi. Olohuoneen seiniin valitsimme lämpimän valkoisen sävyn. Katseenvangitsijaksi sohvan taakse tuli näyttävä tapetti, jossa on metallihohtoisia puukuvioita.

Uusi sohva on suurempi kuin vanha ja lisäksi ryhmään hankittiin iso rahi, jota voi käyttää myös sohvan edessä kun halutaan katsoa rennommin telkkaria. Tumma kangas sopii mukavasti jokapäiväiseen käyttöön.

Sohvan kummallekin puolelle siirrettiin ennen sivuseinällä olleet lipastot. Siirrolla saatiin aikaan jäsennellympi tila ja myös akvaario tulee mukavasti esiin. Liikaa akvaarioon kohdistuvaa auringonvaloa voidaan säädellä sälekaihtimin.

Vanhojen lipastopaikkojen tilalle tuli nyt perheen nojatuoli. Sen taakse sommiteltiin iso ryhmä perheen isän ottamia valokuvia. Tätä kokonaisuutta voi hyvin myös kasvattaa joka suuntaan, myös valokuvien vaihto on helppoa. Kehyksissä toistuu olohuoneessa käytetyt alumiinin sävyt.

Lisää näyttävyyttä tilaan saatiin Flower-sohvapöydällä. Musta pinta ryhdittää koko huonetta ja tammilistoissa toistuu lattian materiaali. Lisäpisteitä tämä pöytä sai vielä perheen äidiltä kaarevien reunojensa ansiosta, johon pikkumies ei niin helposti loukkaa itseään.

Paneeliverhot vaihdettiin rennompiin ja kotoisimpiin valkoisiin pellavaverhoihin. Tyynyt ja torkkupeitto ovat tällä hetkellä vaaleansinisiä, mutta näitä kodin pieniä tekstiiliosia on helppo vaihdella vaikka sesongin mukaan.

Tuotetiedot:

 • Maalisävyt: eteinen Tikkurila Symphony K484, olohuone Y460
 • Tiedustelut: Tikkurila
 • Tapetti: Osborne & Little Mandara W5511/06 -tapetti, 73 € / rla
 • Tiedustelut: Lauritzon, 09-2727 0314, www.lauritzon.fi
 • Sohva: Flow-sohva, kangas Bliss 52, 2.066 €
 • Flow-rahi, kangas kuten edellä, 440 €
 • Tiedustelut: HT-collection, 03-780 1556, www.htcollection.fi
 • Flower-sohvapöytä, musta + tammi, 878 €
 • Tiedustelut: Nomart, 09-661 477
 • Verhot, valkoinen pakkapellava, 16,50 € / m
 • Tiedustelut: Sisustuksen Koodi, 02-2306 688, www.sisustuksenkoodi.fi
 • Linum tyynyt ja torkkupeite, 18,80 € /24 € /107 €
 • Tiedustelut: Textilcompani, 040-839 8019

(T.i.l.a. 25.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.