Lapsiperhearki voi saada seksielämän väljähtymään – näin suomalaiset löytävät aikaa pikaiselle lemmiskelylle: "Käväisemme kodinhoitohuoneessa"

1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? Seksuaaliterapeutti pohtii vastausta videolla.

Kiireisen arjen sovittaminen yhteen toimivan seksielämän kanssa voi tuntua haasteelliselta, mutta mahdotonta se ei ole. Seksielämästä kannattaa pitää huoli.

Ei ole tavatonta kuulla tarinoita parisuhteista, joissa seksin määrä vähenee, kun perheeseen saadaan jälkikasvua. Lapsiperhearki ja säännöllinen seksielämä voi nimittäin tuntua melkeinpä mahdottomalta yhtälöltä.

Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista kokee, että lapsiperhearjen keskellä on vaikea löytää seksille aikaa. 36 prosenttia vastaajista joutuukin aikatauluttamaan seksihetkensä.

"Kannattaa ehdottomasti yrittää panostaa"

Vaikka aktiivisen seksielämän ylläpito voi tuntua haasteelliselta, siihen todella kannattaa satsata – seksi muun muassa vahvistaa parisuhdetta ja onpa seksin harrastamisesta hyötyä terveydellekin. Lue 13 hyvää syytä harrastaa enemmän seksiä.

– Seksiin ja läheisyyteen kannattaa ehdottomasti yrittää panostaa kiireisen perhearjenkin keskellä, sillä seksi ylläpitää osakseen parisuhdetta: se sekä lähentää kumppaneita että lisää parisuhteen onnellisuutta, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Kyselytutkimuksen mukaan puolet suomalaisista pitää seksiä hyvänä tapana rentoutua iltaisin sen jälkeen, kun lapset ovat menneet nukkumaan. 67 prosenttia vastaajista kertoi seksin myös tuovan kaivattua lisävirtaa kiireiden keskelle.

– Jos seksi loppuu parisuhteesta kokonaan lasten saamisen myötä, voi seksitön kausi jäädä päälle pidemmäksi aikaa, ellei asiaan kiinnitetä huomiota. Tällaisia hetkiä tulee lähes jokaisessa parisuhteessa vastaan joskus, ja se on täysin normaalia. Tilanteen ei kuitenkaan kannata antaa jatkua pitkään, Lavikainen huomauttaa.

Koskettele ja keskustele

Miten sitten kipinää voi pitää yllä silloin, kun parisuhteessa on seksitön kausi meneillään? Lavikainen kehottaa esimerkiksi auttamaan kumppania kotitöissä, sillä arkisilla teoilla on helppo viestiä arvostuksesta kumppania kohtaan. Koskettelua ei myöskään kannata unohtaa. Suukot ja halit ovat tärkeä osa parisuhdetta silloinkin, kun seksiä ei syystä tai toisesta harrasteta. LUE LISÄÄ:  Suukkoja ja silittelyä – parisuhteessa pienikin kosketus on tärkeä

Lavikainen vinkkaa myös viettämään laatuaikaa ilman puhelimia tai muitakaan häiriötekijöitä. Sohvannurkkaan käpertyminen lasten mentyä nukkumaan voi olla otollinen hetki olla läsnä toisen kanssa.

Kumppanin kanssa kannattaa myös vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia päivittäin. Ja vaikka seksi on tauolla, seksistä voi silti aina keskustella! Lopuksi Lavikainen muistuttaa myös oman ajan tärkeydestä. Huolehtikaa siis siitä, että molemmilla on myös mahdollisuus tuulettumiseen.

Näin suomalaiset ujuttavat seksin kiireiseen arkeen

Kaalimato.comin verkkosivuilla suomalaiset ovat jakaneet pikaseksiniksejä omasta elämästään. Muun muassa näin suomalaiset onnistuvat ujuttamaan seksihetkiä elämäänsä:

”Meillä lapsia on puolitusinaa, joten hetket ovat haastavia löytää. Yksi on ylitse muiden: jompikumpi meistä herättää toisen aamuyöllä viiden aikaan ja alkaa hyväilemään ja lämmittelemään. Siitä se päivä alkaa, kun pohjalla on hyvää seksiä.”
– Kallu

”Aiemmin lapset istutettiin Pikku Kakkosen eteen ja vanhemmat vetäytyivät sillä välin vällyjen väliin. Nykyään ei onnistu keskellä päivää, vaan viikonloppuaamuisin "ennen kuin isi ja äiti heräävät" tai illalla lasten mentyä nukkumaan. Myös kahdenkeskiset reissut mahdollistavat intiimit hetket melkein mihin aikaan vain. Tätä mahdollisuutta tuleekin hyödynnettyä melkein aina, kun mahdollista."
Mr. P 

"Päiväsaikaan lasten ollessa vielä hereillä, kun alkaa panettamaan, käväisemme kodinhoitohuoneessa "laittamassa pyykkiä". Pikaiset kodinhoitohuoneen tasolla tai tasoa vasten toimii."
– Pyykkipäivä 

”Meillä monesti kiirehditään kotiin ennen kuin lapsi pääsee iltapäiväkerhosta, sitten vain peitto heilumaan.”
HanK

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja