Seksiä kuusi kertaa viikossa – pitäisikö siihen pyrkiä vai riittääkö vähempikin? Asiantuntija paljastaa, milloin tilanne on "huolestuttava"

Tarvitseeko peittoja heilutella päivittäin vai riittääkö vähempikin? Asiantuntija pohtii kiinalaismiehen lausuntoa.

Kiinalaisen verkkokauppayritys Alibaban perustaja Jack Ma kohautti maailmalla hiljattain lausunnollaan. Miehen mukaan avioparien tulisi harrastaa seksiä kuusi kertaa viikossa. Mies esitti väitteensä kevyellä otteella työntekijöilleen yhtiön vuosittaisessa tapahtumassa kannustaessaan heitä hankkimaan lapsia.

Mikään parisuhdeasiantuntija Jack Ma ei ole, mutta voisiko miehen väitteessä olla perää? Yahoo-sivustolla pohditaankin seuraavaa: onko säännöllinen peittojen heilutus avain onnellisempaan parisuhteeseen?

Jokainen pari on kuitenkin erilainen. Yahoo-sivusto kysyikin parisuhdeasiantuntija Kate Mansfieldin mielipidettä kiistanalaiseen kysymykseen.

Kuinka paljon seksiä parien pitäisi harrastaa?

Mansfieldin mukaan seksikertojen määrä riippuu monesta asiasta, jotka kaikki ovat pariskunnalle yksilöllisiä. 

– Yksi koko sopii kaikille -lähestysmistapa pariskuntien ja seksin suhteen on naurettava, ja ottaen huomioon erot iässä, kulttuurissa ja persoonallisuudessa, ei voisi koskaan olla sääntöä siihen, kuinka usein pariskunnan tulisi harrastaa seksiä, Mansfield toteaa.

Asiantuntija kuitenkin huomauttaa, että seksin harrastaminen harvemmin kuin kerran kahdessa viikossa voi kuvastaa "ongelmaa" parisuhteessa. Jos seksiä ei ole muutamaan kuukauteen, on se Mansfieldin mukaan jo "huolestuttavaa".

Ovatko seksiä useammin harrastavat parit onnellisempia?

Seksi ei automaattisesti takaa onnea.

– Jotkut pariskunnat käyttävät seksiä liimana piilottakseen piileviä ongelmia, kuten sitoutumisen tai kunnioituksen puutetta, Mansfield sanoo ja jatkaa, että jopa väkivaltaisissa suhteissa saattaa olla seksuaalista kemiaa, mutta ei sitten mitään muuta.

Yleisesti ottaen säännöllinen seksi kulkee kuitenkin käsi kädessä terveen parisuhteen kanssa, hän sanoo.

Jos viime kerrasta on aikaa, kokeilkaa rohkeasti "huoltoseksiä".

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat