Asiat, joita onnellisessa parisuhteessa olevat tekevät pyytämättä – kuulostaahan tutulta?

Pienet asiat paljastavat paljon parisuhteessa. Asiantuntijat listasivat pieniä eleitä, joita onnellisessa parisuhteessa olevat tekevät kumppanille pyytämättäkin.

Yksikään pariskunta ei ole samanlainen kuin toinen, mutta oikeasti onnellisilla pareilla on jotain yhteistä. Yahoo-sivusto listasi asioita, joita onnelliset pariskunnat suhteessaan tekevät.

He lausuvat kohteliaisuuksia

Yksinkertaisella ”näytätpä hyvältä tänään” - tai ”teitpä hyvää ruokaa” -kommentilla voi olla suuri merkitys suhteelle.

– Kaikki me haluamme ja tarvitsemme kohteliaisuuksia niiltä, joita eniten rakastamme, perustelee terveys ja hyvinvointi -asiantuntija Caleb Backe.

– Haluamme tietää, että meistä edelleen pidetään, meitä rakastetaan ja ajatellaan.

He ilmaisevat kiitollisuutensa

Kun kumppanisi tekee jotain puolestasi, kiitä. Se kuulostaa yksinkertaiselta, mutta parisuhdeneuvoja Terry Kleen mukaan arvostus kantaa pitkälle. Usein nimittäin on niin, että kumppania tulee pidettyä itsestäänselvyytenä.

– Kiitoksen sanominen ei maksa mitään. Se, että et sano kiitos, voi maksaa kaiken. Se nimittäin kerryttää tunnetta siitä, ettei sinua arvosteta.

He pyytävät anteeksi mokatessaan

Kun olet väärässä, myönnä se.

– Tämä ei ole totta aina, mutta onnellisesti naimissa oleva pariskunta on arvioni mukaan sellainen, joka on selvinnyt paljosta, riidellyt tarpeeksi ja tietää nyt tarpeeksi pyytääkseen anteeksi toiselta, sanoo Backe.

He tekevät jotain, joka vähentää toisen stressiä

Yksinkertainen ja yllättävä ele, joka osoittaa toiselle, että näet, kuinka rankasti tämä tekee töitä, ja että hän tarvitsee rentoutumista, voi kantaa pitkälle. 

– Laita vaahtokylpy, sytyytä kynttilöitä ja osoita, että hänen onnellisuutensa ja itsehoitonsa on sinulle prioriteetti, parisuhdeasiantuntija ja avioeroihin erikoistunut asianajaja Vikki Ziegler ehdottaa.

Kumppania saattaa ilahduttaa myös se, jos olet vaikkapa hoitanut kotiaskareet, jotta rankan päivän jälkeen hänen ei tarvitse enää niihin tarttua.

He koskettavat toisiaan

Kevyt kosketus olkapäälle tai pikainen suukko poskelle, kun kuljet hänen ohitseen, voi olla tarpeeksi, sanoo Klee. Avioliitot kukoistavat, kun fyysistä kontaktia on tarpeeksi.

Kleen mukaan tällaiset pienet, fyysisen läheisyyden eleet voivat merkitä joillekin kaikkea ja auttavat myös vapauttamaan onnellisuuteen vaikuttavia hermoston välittäjäaineita.

– Ei ole ok olla koskettamatta, Klee toruu.

He lähettävät kumppanin ulos

Joskus kumppanille kannattaa antaa aikaa ja tilaa olla ystävien kanssa kodin ulkopuolella. Ziegler suosittelee lähettämään kumppanin ulos, sillä se on oiva tapa osoittaa tukevansa kumppanin ystävyyssuhteita ja päästää tämä rentoutumaan.

He lähettävät myös itsensä ulos

Joskus on hyvä lähteä itse ja antaa kumppanille aikaa olla yksin kotona. Vie lapset ulos tai elokuviin ja anna kumppanin olla itsekseen pari tuntia.  Ziegler uskoo tämän olevan hyvä tapa luoda onnellisuutta suhteeseen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat