Tutkijat selvittivät: Tästä syystä säännöllinen seksi tekee onnelliseksi

Miksi säännöllinen seksielämä tekee onnelliseksi? Tutkijat ottivat selvää.

Ketään tuskin yllättää tieto siitä, että säännöllinen seksi saa olon tuntumaan hyvältä, mutta kanadalaistutkijat halusivat selvittää, mistä ilmiö tarkalleen ottaen johtuu. Miksi säännöllinen seksielämä tekee niin hyvää?

Toronton yliopiston tutkijoiden selville saamat tulokset julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa.

Tutkimus tehtiin kahdessa osassa

Ensimmäisessä kokeessa tutkijat värväsivät 335 amerikkalaista kyselyyn, jossa heiltä tiedusteltiin parisuhteista, seksin säännöllisyydestä, onnellisuudesta ja siitä, kuinka usein he suutelivat tai halailivat kumppaneitaan. Kokeilu toistettiin 74 pariskunnan kesken San Franciscossa.

Vaikka sekä seksi että kosketuksen yleisyys pystyttiin yhdistämään lisääntyneeseen tyytyväisyyteen elämässä, tutkijat tulivat siihen tulokseen, että nimenomaan kiintymys, ei seksi sinällään, selitti hyvän olon tunteen niillä pareilla, jotka harrastivat seksiä useimmin.

Seuraavassa kokeilussa tutkijat pyysivät yli sataa sveitsiläisparia pitämään päiväkirjaa. Huomattiin, että mitä useammin pariskunnat harrastivat seksiä kymmenen päivän aikana, sitä suurempi oli heidän tyytyväisyytensä itse suhteeseen. Seurantatutkimus paljasti, että samat, useimmin seksiä harrastaneet parit kertoivat todennäköisemmin kokeneensa "kiintymyksen tunteita" useita tunteja seksin jälkeen, ei vain heti jälkihehkun aikana.

On kuitenkin huomioitava, että koska tutkimus perustui suuresti kyselyihin ja osallistujen päiväkirjoihin, on vaikea päätellä suoraa syytä siihen, miksi seksi tuottaa onnellisuutta. Joka tapauksessa tutkimus tuntuu varmistavan sen, minkä moni jo tiesikin: Seksi ja syleily eivät ole vain hupia, vaan ne tekevät oikeasti hyvää myös terveydelle.

***

Lue myös:

    Uusimmat