Mainos

Lapsia hyväksikäyttänyt sarjamurhaaja kuoli – kadonneen teinitytön kohtalo jää mysteeriksi

Lapsia hyväksikäyttänyt ja murhannut Robert Black menehtyi eilen tiistaina vankilassa Pohjois-Irlannissa, uutisoi brittilehti The Telegraph.

1980-luvulla neljä kouluikäistä tyttöä murhannut skotlantilainen Robert Black oli kuollessaan 68-vuotias.

Blackin kuoleman myötä teini-ikäisenä kadonneen Genette Taten perhe ei saa välttämättä koskaan tietää, mitä 1970-luvulla kadonneelle tytölle tapahtui.

Poliisilähteiden mukaan Black olisi asetettu vain muutaman viikon kuluttua syytteeseen Genetten murhasta.

Pääepäiltynä Genetten katoamiselle

Black oli ollut pitkään pääepäiltynä 13-vuotiaan Genette Taten katoamiselle. Tyttö nähtiin viimeksi vuonna 1978 maantiellä Devonissa Englannissa. Lehdenjakajana toimineesta Genettesta jäi jäljelle vain polkupyörä ja repeytyneitä papereita. Sittemmin hänestä ei ole löytynyt jälkeäkään.

Vuonna 2014 Genetten isä John Tate painosti poliisia ja syyttäjiä nostamaan oikeusjutun Blackia vastaan, koska hänet oli jo aiemmin tuomittu vastaavista tapauksista. Vuonna 1994 Black tuomittiin elinkautiseen vankeustuomioon kolmen tytön murhista ja raiskauksista, jotka tapahtuivat 1980-luvulla. Lisäksi vuonna 2012 hänet todettiin syylliseksi 9-vuotiaan tytön murhaan. Teko oli tapahtunut vuonna 1981.

– Toivoin, että hän olisi jonain päivänä tunnustanut Genetten murhan, John Tate sanoi Telegraphille.

– Olisin halunnut nähdä Robert Blackin oikeudenkäynnin, jossa hänet olisi tuomittu syylliseksi Genetten kidnappaukseen ja murhaan. Nyt sitä ei koskaan suoda meille. Olemme odottaneet tapauksen läpimurtoa kaikki nämä vuodet ja nyt näyttää siltä, että vastauksen saaminen tapaukseen on taas viety meiltä pois juuri ennen kuin jotain suurta piti tapahtua.

Genette Taten katoaminen on ollut Britannian pisimpään kestänyt katoamistapaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.