Mainos

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tänään 10 vuotta naimisissa – näin pariskunnan tarina sai alkunsa

2:15

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio juhlivat tänään 10-vuotishääpäiväänsä. Odotettu lapsi kruunasi presidenttiparin rakkaustarinan.

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion suhde paljastui Suomen kansalle 3. tammikuuta 2009, kun rakastunut pariskunta oli melkein ehtinyt jo alttarille saakka. Niinistö tunnettiin puolivallattomana leskimiehenä ja monille häät tulivatkin suurena yllätyksenä. 

Niinistö toimi tähän aikaan eduskunnan puhemiehenä ja hänen naimisiinmenonsa oli itsessään jo iso uutinen. Häitäkin isommaksi uutiseksi nousi kuitenkin nuoren, salatun morsiamen henkilöllisyys. 

Pariskunta sanoi toisilleen tahdon Reposaaren pienessä kirkossa Porissa ja tilaisuuteen oli kutsuttu vain läheisimmät ihmiset. Vihkimisensä jälkeen tuore aviopari asteli kirkosta tähtisädetikkujen sädehtiessä. Haukio oli pukeutunut upeaan harmaanhohtavaan hääpukuun.

Näin pariskunnan tarina sai alkunsa

Syksyllä 2018 julkaistussa Tuomo Yli-Huttulan kirjassa ”Presidentti ja porvarivalta” kerrotaan, että Niinistön ja Haukion ensikohtaaminen tapahtui 24. elokuuta 2006 professori Arto Lahden eduskuntavaaleihin liittyneessä keskustelutilaisuudessa Porissa.

Haukio oli järjestänyt Niinistön osallistumisen tilaisuuteen.

Niinistön mukaan yhteydenpito Haukioon syksyn 2006 aikana saattoi ratkaista hänen paluunsa Euroopan investointipankista Luxemburgista Suomeen. Hän lähti ehdolle 2007 eduskuntavaaleihin, joihin kokoomuksesta oli häntä houkuteltu.

Haukio, joka tunnetaan myös runoilijana, on kertonut haastatteluissa ihastuneensa aikoinaan juuri Niinistön kirjalliseen ilmaisuun.  

Vuonna 2007 Haukio nimitettiin Kokoomuksen viestintäpäälliköksi, jolloin hänen ja Niinistön välinen yhteydenpito muuttui kaikessa hiljaisuudessa seurusteluksi. Yhteinen hiljaiselo jatkui kahden vuoden ajan, kunnes pari meni naimisiin tammikuun alussa vuonna 2009. 

Häämatkalle tuore aviopari suuntasi viideksi päiväksi Unkariin ja median mielenkiinto heitä kohtaan oli erittäin suurta. Matkalta palatessaan pariskunta ei kuitenkaan suostunut tuolloin avutumaan suhteestaan mitään, sillä naimisiinmeno oli heidän yksityisasiansa. 

Hiljaiselon jälkeen aviopari alkoi liikkua enemmän julkisuudessa yhdessä. Vuoden 2009 Linnan juhlissa Niinistö ja Haukio olivat yksi illan kuvatuimpia pariskuntia. 

Pariskunta ilmoitti vauvauutisestaan maanantaina 9.10.2017 Presidentin kanslian sivuilla. 

– Kerromme ilouutisen: Jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018. Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa, kertovat perheenlisäyksestä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Parin ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi 2. helmikuuta 2018 ennen iltakahdeksaa Helsingissä, Naistenklinikalla. 70-vuotiaalle Niinistölle lapsi on kolmas ja 41-vuotiaalle Haukiolle ensimmäinen. 

Pojan nimeksi annettiin Aaro Veli Väinämö.

Presidenttipari on suojellut yksityisyyttään tarkasti. Elokuussa 2018 70 vuotta täyttänyt Niinistö julkaisi ensimmäisen kuvan Aaro-pojasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja