Uutuuskirja: Huhuille seis, nyt selvisi totuus – tässä tilaisuudessa Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tapasivat ensimmäistä kertaa

Sauli Niinistö julkaisi ensimmäisen kuvan Aaro-vauvasta 1:04

Presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion suhteen alkuajoista kerrotaan Tuomo Yli-Huttulan tänään julkaistussa kirjassa ”Presidentti ja porvarivalta”.

Niinistö sanoo Yli-Huttulan haastattelussa, että hänen ja Haukion ensitapaamisesta liikkuu lehdissä ja kirjoissa monta legendaa. Niinistö kertoo, että ensitapaaminen ei ollut vuonna 2005, kun Haukio oli tehnyt jutun Niinistöstä Suomen Nainen -lehteen.

Niinistö vastasi tuolloin Haukion esittämiin kysymyksiin vain kirjallisesti.

Niinistön mukaan toinen legenda on, että pariskunnan rakkaus roihahti helmikuussa 2007 kokoomuksen vaaliristeilyllä.

Kirjassa kerrotaan, että Niinistön ja Haukion ensikohtaaminen tapahtui 24. elokuuta 2006 professori Arto Lahden eduskuntavaaleihin liittyneessä keskustelutilaisuudessa Porissa.

Haukio oli järjestänyt Niinistön osallistumisen tilaisuuteen.

Niinistön mukaan yhteydenpito Haukioon syksyn 2006 aikana saattoi ratkaista hänen paluunsa Euroopan investointipankista Luxemburgista Suomeen. Hän lähti ehdolle 2007 eduskuntavaaleihin, joihin kokoomuksesta oli häntä houkuteltu.

Suhde oli vähällä paljastua alkuvaiheessa

Niinistön ja Haukion suhde pysyi pitkään salassa. Niinistö kertoo kirjassa tapahtuman, jolloin suhde oli lähellä paljastua.

– Olin pääsiäisenä 2007 palaamassa Porista, kun peltipoliisi päätyi Nakkilassa kuvaamaan autoani. Otti aikansa ennen kuin aloin ajatella, että nopeuteni oli vaaksan yli 90 kilometriä tunnissa, mutta entäpä, jos siinä olikin 60 kilometrin rajoitus. Vastavalitulta puhemieheltä lähtisi ajokortti.

– Se olisi iso juttu. Sitten ihmeteltäisiin, miksi puhemies on pääsiäisen viettänyt Porissa, kertoo Niinistö kirjan haastattelussa.

Kirjan mukaan pariskunta pystyi huokaisemaan pääsiäisen jälkeen helpotuksesta, kun Haukio kävi tarkistamassa Nakkilassa, että nopeusrajoitus oli 80 kilometriä.

Julkiseksi Niinistön ja Haukion suhde tuli, kun heidät vihittiin avioliittoon 3. tammikuuta 2009. Suhde säilyi julkisuudelta salassa kaksi ja puoli vuotta.

Pariskunta on ollut tarkka yksityisyydestään.

Kirjan mukaan presidenttipari halusi julkaista valokuvan Aaro-pojastaan, koska he olivat joutuneet olemaan vaunulenkeillä varuillaan, kun uteliaat ihmiset olivat yrittäneet valokuvata vauvaa. 

Video siitä, miten Niinistö Aaro-pojan kuvan julkaisi, on katsottavissa jutun yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat