Lapsi sai uhmakohtauksen – perhe järkyttyi sivullisen toiminnasta: "Äitini näki naisen ottavan puhelimensa esiin"

Äidin mukaan hänen pieni poikansa oli isoäitinsä kanssa ulkona, kun sivullinen päätti kuvata lapsen saaman raivokohtauksen.

Video: Elämä uhmaikäisen lapsen kanssa on rankkaa. Miten kiukuttelevaan lapseen tulisi suhtautua ja miten pitää samalla omat hermot kasassa?

Uusiseelantilaisäiti järkyttyi, kun hänen lapsensa raivokohtaus veti puoleensa epätoivottua huomiota. Jokainen vanhempi tietää, miten rankkaa on, kun uhmaikäinen lapsi menettää hermonsa; tätä taaperoa kuitenkin videoitiin kesken raivokohtauksen, kertoo New Zealand Herald.

Sivullinen kuvasi puhelimellaan

Pojan äidin mukaan hänen pieni lapsensa oli isoäitinsä kanssa ulkona, kun poikaan iski uhmakohtaus. Monet ympärillä olleista yrittivät auttaa, mutta eivät kaikki.

– Äitini katsoi ylös ja näki naisen ottavan puhelimensa esiin. Se loukkasi täydellisesti poikani yksityisyyttä, äiti kuvailee.

"Mikä tarkoitus oli tällä kuvaamisella?"

Kuultuaan tapauksesta äiti oli hyvin järkyttynyt.

– Lapseni itsehillintä petti täysin ja hän oli tuskaisessa tilassa. Mikä tarkoitus oli tällä (kuvaamisella)? Haluaisin ajatella, että kyseessä oli vain lipsahdus harkintakyvyssä, äiti sanoo.

Pojan äiti kertoi tilanteesta Facebookissa. Muutkin olivat tapahtumista kauhistuneita.

– Kehittyyköhän teknologia niin nopeasti, ettei ihmisten moraali pysy perässä, äiti pohtii.

Sivullinen kuvasi "näyttääkseen videon tyttärelleen"

Lasta kuvanneen naisen henkilöllisyys selvisi myöhemmin. Hän oli pahoillaan ja vakuutti, ettei videota lapsesta enää ollut.

Nainen kertoi kuvanneensa raivokohtausta näyttääkseen sen omalle tyttärelleen.

– Vaikutti siltä, ettei hän kuitenkaan tajunnut, mitä oli tehnyt, äiti sanoo.

Julkisella paikalla kuvaaminen ei yleisissä olosuhteissa ole kiellettyä Suomessakaan. Vaikka valokuvaajalla onkin tekijänoikeus otettuihin valokuviin, kuvan kohteilla voi olla yksityisyyden suojan nojalla oikeus rajoittaa kuvien julkaisemista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja