Lapinukon keitto

(8 annosta)

  • 700 g poronkäristyslihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 7,5 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 500 g perunasuikaleita
  • 3 porkkanaa suikaleina
  • 1 palsternakka suikaleina
  • 250 g viherpippurisulatejuustoa
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3 rkl tuoretta rakuunaa tai 1-2 tl kuivattua

Ruskista käristysliha pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää suola. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio ja peruna-, porkkana- sekä palsternakkasuikaleet. Sulata juusto kerman kanssa pienessä kattilassa ja lisää seos lihojen ja juuresten joukkoon isoon kattilaan. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon rakuuna. Tarkista maku ja viimeistele keitto persiljalla.

Resepti: Erkki Viero

Lue myös:

    Uusimmat