Lapinlahdella lapset pääsevät tekemään juustoveistoksia

Lapinlahden juustopitäjässä vietetään jälleen juustomarkkinoita elokuun alussa. Juustojen ympärillä pyörivässä ohjelmassa on tällä kertaa lapsille tarkoitettu juustoisen pöytäkoristeen veistokisa. Lapsia muistutetaan veistämisen lomassa, että vaikka kyseessä onkin leikkimielinen kisa, tarkoitus ei ole leikkiä ruoalla, vaan tehdä siitä näyttävä koriste. Taidonnäytteen voi myös syödä ja veistossa syntyneet palaset ovat käyttökelpoisia vaikkapa pizzan tai lämpimien voileipien päällä.

Juustomarkkinoiden iltajuhlassa on jälleen pääosassa yli kymmenen metriä pitkä juustopöytä, jossa on tarjolla parikymmentä juustolajia sekä niiden seuraksi raikkaita kasviksia, hedelmiä ja rapeaa patonkia. Juustopöydän juustoina on tällä kertaa niin tuttuja emmentaleja, Luostaria, Ritaria, Lappia, brietä kuin uusiakin tulokkaita eli vuohenjuustoa, yrttisulatejuustoa ja syksyllä markkinoille tulevaa hollantilaista goudaa. Juustoille on valittu kumppaniksi niiden makuun sopivat puna- ja valkoviinit sekä jälkiruokaviiniksi portviini.

Juustomarkkinoiden juusto- ja viinijuhlien järjestelyistä vastaa Lapinlahden Juustonystävät ry, jonka ovat perustaneet lapinlahtelaiset yhdistykset. Juustonystävien tarkoituksena on herättää ja ylläpitää juustoharrastusta jäsentensä ja Lapinlahdella asuvien ihmisten keskuudessa, toimia lapinlahtelaisen kotiseutuhengen kohottamiseksi ja nuorison terveiden elintapojen ja urheiluharrastusten tukemiseksi.

JuustomarkkinatLapinlahden torilla 2.8.2003.

Ohjelma löytyy internetsivuiltawww.lapinlahti.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja