Läpimurto tutkimuksissa: Suklaassa voi olla kohta puolet vähemmän rasvaa

Tutkijat ovat keksineet keinon puolittaa rasvan määrä suklaassa ilman että tuotteen rakenne kärsii.

Vähärasvaisia suklaita on pullahdellut markkinoille silloin tällöin, mutta tuotteiden rakenteesta ja maussa on usein ollut huomattava ero tavalliseen täysrasvaiseen suklaaseen. Nyt tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon valmistaa vähärasvaista suklaata ilman suuria muutoksia tuotteen rakenteessa.

Warwickin yliopiston tutkijat väittävät, että jopa puolet suklaan rasvasta voitaisiin korvata agar-agar -hyytelöimisaineen avulla esimerkiksi vedellä, mehulla tai vaikka alkoholilla. Tällöin suklaan suutuntuma ei muutu.

– Rasvan voi korvata hedelmämehulla, mutta voimme myös tehdä vaikka vodka-pohjaisen suklaapatukan, mikä on erittäin jännittävää. Ei tosin kovin terveellistä, yliopiston tohtori Stefan Bon toteaa.

Normaali suklaa saa samettisen rakenteensa nimenomaan rasvan ansiosta. Rasvan korvaaminen on hankalaa, sillä korvikkeen on kestettävä suklaan raskas valmistusprosessi kuumennuksesta jäähdytykseen. Agar-agarin avulla suklaan rasva voidaan korvata pienillä hyytelöpalloilla.

Lähde: BBC

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat