Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Läpimurto tutkimuksissa: Suklaassa voi olla kohta puolet vähemmän rasvaa

Julkaistu 08.04.2013 12:43(Päivitetty 08.04.2013 12:45)

Tutkijat ovat keksineet keinon puolittaa rasvan määrä suklaassa ilman että tuotteen rakenne kärsii.

Vähärasvaisia suklaita on pullahdellut markkinoille silloin tällöin, mutta tuotteiden rakenteesta ja maussa on usein ollut huomattava ero tavalliseen täysrasvaiseen suklaaseen. Nyt tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon valmistaa vähärasvaista suklaata ilman suuria muutoksia tuotteen rakenteessa.

Warwickin yliopiston tutkijat väittävät, että jopa puolet suklaan rasvasta voitaisiin korvata agar-agar -hyytelöimisaineen avulla esimerkiksi vedellä, mehulla tai vaikka alkoholilla. Tällöin suklaan suutuntuma ei muutu.

– Rasvan voi korvata hedelmämehulla, mutta voimme myös tehdä vaikka vodka-pohjaisen suklaapatukan, mikä on erittäin jännittävää. Ei tosin kovin terveellistä, yliopiston tohtori Stefan Bon toteaa.

Normaali suklaa saa samettisen rakenteensa nimenomaan rasvan ansiosta. Rasvan korvaaminen on hankalaa, sillä korvikkeen on kestettävä suklaan raskas valmistusprosessi kuumennuksesta jäähdytykseen. Agar-agarin avulla suklaan rasva voidaan korvata pienillä hyytelöpalloilla.

Lähde: BBC

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Kuitupitoinen ja kaloriton tuote, joka lupaa tehdä mistä tahansa ruoasta terveellisen – tässäkö ratkaisu kasvavaan terveysongelmaan?Ainutlaatuinen karkkiuutuus saapui markkinoille – herkuttele itsesi hehkeäksiMullistavaa! Tiedemiehet ovat kehittäneet täysin uudenlaisen suklaan – ensimmäinen kerta 80 vuoteenSuklaan valmistamisessa tehtiin läpimurto – vaikuttaa merkittävästi kalorimääräänUskomaton keksintö: Valmistetaanko pian entistä "terveellisempää ja maukkaampaa" suklaata?"Sokerin korvaajan" ongelma ratkaistiin – räjähtääkö stevian suosio?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"