Lannistutko kohdatessasi pettymyksiä? Näillä vinkeillä voit päästä tavasta eroon

Osa ihmisistä lannistuu pettymyksistä, osa taas tuntuu ottavan ne hyvinkin kevyesti.

Pettymykset ovat osa elämää ja niitä joutuvat kohtaamaan kaikki. Toiset lannistuvat pettymyksistä helposti, mutta toiset onnistuvat jollain ihmeen tavalla kääntämään ne voitokseen. Lue The Huffington Postin vinkit siitä, kuinka voit jatkossa selvitä pettymysten kohtaamisesta helpommin.

Älä ota sitä niin vakavasti

Hyväksy tapahtunut, vaikka se tuntuisikin pahalta. Itsensä syyllistäminen ja asian vatvominen vain pahentaa oloa, etenkin jos asialle ei edes voi enää tehdä mitään. Hyväksy se tosiasia, että tehtyä ei saa tekemättömäksi ja lopeta itsesi ruoskiminen.

Ota asiaan etäisyyttä

Yritä asettua tilanteessa jonkun ulkopuolisen asemaan ja mieti sitten uudestaan, onko kyseessä kuitenkaan niin vakava asia. Kun saat hieman perspektiiviä, voitkin huomata, että voimakas pettymyksesi saattoi olla ylireagointia.

Älä syyllistä itseäsi

Joillekin asioille ei yksinkertaisesti voi mitään. Sen sijaan, että pitäisit itseäsi huonona työntekijänä, kun et saanutkaan toivomaasi palkankorotusta, mieti voisiko firman talous olla siinä kunnossa, että palkankorotuksiin ei ole varaa.

Älä määrittele itseäsi epäonnistumistesi kautta

Pettymyksien kohtaaminen tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että pyrkii tavoitteitaan kohti. Aina niissä ei onnistu, mutta silloin on turhaa pitää itseään luuserina. Keskity ennemmin olemaan ylpeä siitä, kuinka määrätietoisesti yritit.

Ole ratkaisukeskeinen

Suhtaudu pettymykseen mahdollisuutena oppia jotakin. Mieti, mitä voit seuraavalla kerralla tehdä toisin, jotta onnistut tavoitteessasi. Joskus pienikin muutos suunnitelmaan tai toimintatapaan saa aikaan suuren eron lopputuloksessa.

Tiedosta vahvuutesi

Pettymyksistä helposti lannistuvat ihmiset usein kiinnittävät hurjasti huomiota heikkouksiinsa. Kaikissa meissä on vikoja, mutta hurjan energiamäärän tuhlaaminen niihin ei välttämättä ole fiksua. Mieti sen sijaan, missä olet hyvä. Ehkä voit hyödyntää näitä ominaisuuksia, kun vastaava tilanne tulee eteen seuraavan kerran.

Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä

Positiiviset ihmiset ovat kannustavia ja ympäröivän porukan mielialat ovat tarttuvia. Positiivisessa ja kannustavassa seurassa opit ehkä itsekin suhtautumaan asioihin hieman eri tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat