Lampaankoipia teriyakikastikkeessa

4 annosta
Valmistusaika: 50 min
Marinointiaika: 2-3 tuntia

Ainesosat:

  • 700 g luuttomia lampaanpihvejä
  • 1,5 rkl punaherukkahilloa (tai puolukka)
  • 4 rkl Kikkoman Teriyaki marinadia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limen mehu
  • Kasvikset:
  • 450 g uusia perunoita
  • 200 g pieniä porkkanoita
  • 8 pientä naurista
  • 12 parsaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 munakoisoa paloiteltuna
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistus:

Leikkaa lampaasta pois läski ja paloittele noin kolmeen osaan. Laita palat matalaan astiaan. Sekoita keskenään teriyaki kastike, limen mehu ja hillo. Kaada marinadi lampaanlihojen päälle ja kääntele niitä. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin marinoitumaan 2-3 tunniksi tai yön yli.

Kasvikset:

Keitä perunat, porkkanat ja nauriit kiehuvassa vedessä. Lisää parsat ja keitä vielä noin 2 minuuttia. Laita paistinpannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää munakoisot ja paista kunnes pintaan tulee kullanruskea väri. Lisää keitetyt vihannekset samalle pannulle ja pirskottele päälle riisiviinietikkaa ja soijakastiketta. Jätä vihannekset paistumaan miedolla lämmöllä lampaan paistamisen ajaksi.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä grillipannulla tai tavallisella paistinpannulla. Nosta lampaanlihat marinadista ja paista kovalla lämmöllä noin 2-3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoile lammas kasvisten kanssa ja kaada annosten päälle pannulle jäänyt marinadi.

Lue myös:

    Uusimmat