Lämmityskausi alkaa – onhan tulisijasi valmis tulevaan koetukseen?

Lämmityskustannuksia on helppo pienentää puun avulla ja lämmin takka on ihana osa kotia pakkasherran pauhatessa ulkona. On kuitenkin ehdottoman tärkeää tarkastaa tulisijojen ja savuhormin kunto syksyn tullen, minkä lisäksi takan polttaminen kannattaa aloittaa hiljalleen, jotta vaurioita ei pääse syntymään.

Tulisijojen ja savuhormin kunto kannattaa tarkastaa syksyllä, kun lämmityskausi alkaa. Entistä useammin kotipalon syyllinen löytyy nimittäin huonokuntoisesta hormista tai esimerkiksi liian lähellä sijaitsevista eristeistä.

Takka on kaunis mutta myös hyödyllinen osa kotia. Vielä suurempi hyöty saadaan usein leivinuuneista ja helloista, sillä lisälämmön mukana niiden avulla saadaan pienennettyä myös ruoanlaittoon ja leivontaan kuluvia kustannuksia. Ne myös pelastavat mukavan arjen ja helpottavat elämää mahdollisten sähkökatkojen aikana.

Tarkasta tulisija ennen talven tuloa:

  • Aloita lämmittäminen hitaasti, sillä liian nopea käyttöönotto voi tehdä vaarallisia ja kalliitakin vaurioita.
  • Kuinka lähellä eristeitä hormi sijaitsee? Ne voivat aiheuttaa vaarallisen syttymisvaaran.
  • Nuohooja on hyvä vieras vähintään kerran vuodessa, sillä ammattilainen tuntee lämmitysjärjestelmän riskit ja nuohoaminen olisi hyvä tehdä kerran vuodessa.
  • Saathan tulisijastasi parhaan hyödyn irti? Sisustuksen lisäksi varaava tulisija voi vaikuttaa paljonkin lämmityskustannuksiin paukkupakkasilla, joten muista katsoa, että takkapuita on riittävästi koko talven ajaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat