Lämmin kanasalaatti 26.6.2000

toim. Ari Malmberg

1 nippu uusia porkkanoita
400 g uusia perunoita
1 omena (granny smith)
300 g broilerin fileesuikaleita (voivat olla marinoituja)
2 tomaattia jäävuorisalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa
Tuoretta basilikaa

Marinadi:


1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 dl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Keitä porkkanat ja perunat kypsiksi. Valmista marinadi sekoittamalla rypsiöljy, viinietikka, suola ja mustapippuri. Leikkaa keitetyt vielä lämpimät porkkanat ja perunat viipaleiksi ja anna niiden maustua marinadissa hetki. Kuori omena ja leikkaa se paloiksi ja lisää porkkanoiden ja perunoiden sekaan. Paista broilerisuikaleet pannulla. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Revi salaatti salaattikulhon pohjalle. Lisää marinoidut porkkanat, perunat ja omenat salaatin päälle. Lisää sen jälkeen raejuusto, tomaattilohkot ja basilika. Lopuksi lisää paistetut broilerisuikaleet. Tarjoa salaattia tuoreen patongin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat