Laituri lähti soutuveneen mukaan, purjeveneestä katkesi masto – raju tuuli teki tänään teppoisia veneilijöille

Navakka tuuli on rikkonut veneitä ja temponut niitä laitureista tänään Suomen läntisillä merialueilla. Asiasta kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Turun meripelastuskeskuksen mukaan 40-jalkaisesta purjeveneestä oli katkennut masto, ja se oli ajautunut karikolle Hiittisten pohjoispuolella Saaristomerellä. Veneessä ollut neljän hengen miehistö ei Meripelastuskeskuksen mukaan loukkaantunut onnettomuudessa.

Onnettomuuspaikalla oli kova merenkäynti ja tuulen voimakkuus oli noin 15 metriä sekunnissa. 

– Katkeaminen on todennäköisesti johtunut vain tavallista voimakkaammasta tuulenpuuskasta. On kuitenkin hyvin vaikea sanoa, mistä tekijöistä katkeaminen on lopulta johtunut, meripelastusjohtaja Petri Kippola arvioi STT:lle.

Tehtävään hälytettiin pelastusalusten lisäksi apuun Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

Karannut vene vei mukanaan laiturin

Tuulen nopeus ei Kippolan mukaan ole kuluneen vuorokauden aikana ollut poikkeuksellisen voimakas, mutta tuuli on silti aiheuttanut paljon tehtäviä Meripelastuskeskukselle.

– Tehtäviä on tullut esimerkiksi tuulen mukana karanneista veneistä. Kemiön saarella veneen mukana oli karannut laiturikin, jonka siviilit olivat hinanneet rantaan, Kippola kertoo.

Muista kiinnittä vene hyvin!

Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa veneiden kiinnityksen tärkeydestä Twitter-tilillään. 

Loukkaantumisilta on tehtävien runsaudesta huolimatta kuitenkin vältytty.

– Kustavissa tuuli oli saanut soutuveneen kaatumaan, jolloin kuljettaja joutui veden varaan. Tästäkin onneksi selvittiin säikähdyksellä ja mies onnistui uimaan rantaan, Kippola kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja