Mainos

Lainvalvojat näyttää poliisin työn karun arjen

Lainvalvojien tähdet tietävät, kuinka karua arki Helsingin poliisin eri yksiköissä on. Seuraa aitopaikalta, kuinka poliisit selviävät tiukoista tositilanteista.

Tilaa MTV3 MAX kotiisi PlusTV:ltä täältä.

Lainvalvojien toinen tuotantokausi nähdään MTV3 MAX -kanavalla 24.9. alkaen. Uudella kaudella katsojat pääsevät seuraamaan jo tutuiksi tulleiden väkivaltarikos-, järjestyspoliisi- ja poliisikoirayksiköiden lisäksi myös huumerikosyksikön ja teknisen rikostutkinnan yksikön edesottamuksia.

Sarjassa esiintyvät poliisit, Kari Tolvanen, Crista Granroth ja Kimmo Tähkäpää, lupaavat, että katsojille on tarjolla mielenkiintoisia ja jännittäviä tilanteita.

– Siellä on helsinkiläisen ihmiselämän kirjoa laidasta laitaan. Näytetään, mitä meidän eri yksiköiden perustyö todellisuudessa on, Tolvanen toteaa.

– Uusia aluevaltauksia ovat huumerikosyksikkö ja teknisen rikostutkinnan yksikkö. Niitä ei ole juuri kuvattu Suomessa, ja ne ovat hyvin mielenkiintoista katsottavaa.

Huumeyksikön edesottamuksista nähdään ruudussa hurjia pätkiä, esimerkiksi kun Siljan laiva saapuu Helsingin satamaan, ja huumepoliisin haaviin jää Audi täynnä huumeita. Kuriirin dramaattinen kiinniotto on tallentunut autenttisena ohjelmaan.

– Se on elämää Helsingissä. Laivoilla tulee erilaisia lasteja kaupunkiin, ja ne pyritään pysäyttämään. Katsojat pääsevät kurkistamaan toisenlaiseen maailmaan, josta osa ei välttämättä edes halua tietää mitään. Luulen, että tällainen kurkistelu kiinnostaa aika paljon, Tolvanen miettii.

Pelkäävätkö koirat kameroita?

Lainvalvojien kamerat seuraavat niin poliisien kuin poliisikoirienkin kintereillä vaativissa tositilanteissa. Ohjelman tähdet sanovat, että työskentelyyn "lisävoimien" kanssa on pikkuhiljaa tottunut.

– Kyllä työt tehdään samalla, oli kamerat paikalla tai ei. Asiakkaille tosin täytyy kertoa, että teemme tällaista dokumenttiohjelmaa. Ainoa ero on, että puhumme myös kameroille. Sitä varten joutuu vähän skarppaamaan lisää, Granroth naurahtaa.

Niin ikään toista kautta ohjelmassa esiintyvä Tähkäpää myöntää, että kameroiden läsnäolo jännitti vielä ensimmäisellä kaudella, mutta nyt niiden kanssa toimiminen tulee jo luonnostaan.

Myös poliisikoira Riki lämpeni kameroille alkukangertelun jälkeen.

– Riki oli vähän totinen yhden ihmisen koira, mutta yllättävän äkkiä hän tottui ja alkoi ystävystyä kuvaajan kanssa. Eikä Riki hirveästi mitään jännitä, Tähkäpää myhäilee.

Lainvalvojien toinen tuotantokausi MTV3 MAXilla perjantaisin 24.9. alkaen kello 21.30. Katso parhaat tarjoukset kanavasta PlusTV:ltä täältä.

Tämän artikkelin tarjoaa:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.