Lahti-Heinola-moottoritie avattiin

Lähes 30 kilometrin pituinen tieosuus avattiin liikenteelle iltapäivällä. Laskennallinen onnettomuusriski tiellä pienenee noin 20 prosenttia nykyisestä.

Yksi Suomen tieverkon pahimmista pullonkauloista poistui tänään, kun Lahden ja Heinolan välinen moottoritie avattiin liikenteelle. Nyt moottoritietä on Helsingistä 140 kilometrin matka nelos- ja viitosteiden risteykseen asti.

Moottoritie korvaa erityisesti viikonloppuisin pahasti ruuhkautuneen moottoriliikennetien. Kymmenessä vuodessa liikenne tieosuudella on puolitoistakertaistunut. Ennätys on 24 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Lahden ja Heinolan välisen moottoritien viimeistelytyöt valmistuvat lopullisesti ensi syksyyn mennessä.

- Tie valmistuu urakkasopimuksen mukaisesti vasta vuoden päästä. Käytännössä ensi vuonna on merkittävä päällystystyö käynnissä. Tuolloin päällystetään sekä tämä uusi ajorata että vanha ajorata ja osittain myös tie 140, joka toimii rinnakkaistienä, kertoo Hämeen piirin tiejohtaja Mauri Pukkila Tiehallinnosta.

Noin 27 kilometrin pituinen moottoritie valmistui vuoden etuajassa. Se jatkaa jo olemassa olevaa Helsingin-Lahden moottoritietä.

Uuden tien tuomat edut ovat sujuvuus, joustavuus ja turvallisuus. Laskennallinen onnettomuusriski tiellä pienenee noin 20 prosenttia.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen uskoo uuden tieosuuden helpottavan ruuhkia muuallakin Etelä-Suomessa.

- Yksi Etelä-Suomen pahimmista pullonkauloista on nyt toistaiseksi ainakin purettu. Se säteilee ja vaikuttaa aika suurelle alueelle myös muidenkin teiden osalta. Koska tien kapasiteetti ja kyky välittää liikennettä on parempi, se helpottaa muitakin teitä, ei pelkästään tätä väliä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.11.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja