Lahtelaismies hyväksikäytti kolmea 12–15-vuotiasta tyttöä – ontto selitys tyrmättiin oikeudessa

Lahtelainen mies on tuomittu kolmen 12–15-vuotiaan teinitytön hyväksikäytöstä 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen. 

Ensimmäinen hyväksikäyttösuhteista alkoi, kun mies oli 18-vuotias ja tyttö 12-vuotias. Sukupuoliyhteydet tapahtuivat kolmen vuoden ajan miehen käyttämässä autossa sekä hänen ja hänen isänsä asunnossa.

Tekoja oli suuri määrä, ne tapahtuivat kaikkiin ruumiinaukkoihin ja sukupuoliyhteydet olivat suojaamattomia. 

Tyttö kuvaili oikeudessa hyvin yksityiskohtaisesti tapahtumia. Lisäksi hän oli tapahtumien aikaan viestinyt tapaamisista ystävälleen reaaliaikaisesti, ja nyt tämä viestittely toimi oikeudessa syytettä tukevana todisteluna.

Tyttö kertoi myös itselleen epäedullisia asioita, kuten ihastuksestaan hyväksikäyttäjään ja siitä, että oli tapahtumien aikoihin pettänyt poikaystäväänsä ja harrastanut irtosuhteita.

Mies taas kiisti olleensa sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Miehen mukaan hän tapasi tyttöä ja kuunteli vain ystävänä tytön murheita.

– Se, että 12-vuotias ja 18-vuotias keskustelevat panemisesta, ei ole normaalia tuon ikäisten keskustelua eikä liity (miehen nimi) väittämään murheiden kuuntelemiseen, oikeus totesi ratkaisussaan.

Vielä kaksi uhria

Keväällä 2022 mies oli 27-vuotias ja ahdisteli 15-vuotiasta tyttöä neljän kuukauden ajan. Tyttö oli eri kuin ensimmäisellä kerralla.

Hän kosketteli tyttöä epäsopivasti intiimialueilta. Lisäksi hän lähetteli tytölle viestejä, joissa ehdotti seksiä tytön kanssa ja pyysi tätä esittelemään itseään sekä lähettämään kuvia intiimialueistaan.

Mies myös viritteli tytön kanssa seksuaalisviritteisiä keskusteluita ja lähetti tälle kuvan omasta sukupuolielimestään.

Jätettyään tämän uhrin rauhaan mies siirtyi toisen 15-vuotiaan tytön kimppuun. Myös tämä suhde kesti neljä kuukautta.

Tyttö oli kärsinyt koulukiusaamisesta ja oireili sen takia, mitä mies käytti hyväkseen. Hän oli kymmeniä kertoja suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä tytön kanssa eri tavoilla.

Jälleen mies kiisti sukupuoliyhteydet ja väitti vain kuunnelleensa tytön murheita. Tytön viestittely kaverilleen kertoi kuitenkin muuta. 

Oikeus piti törkeänä sitä, että mies hyväksikäytti psyykkisesti oireilevan tytön haavoittuvuutta.

Kymmenien tuhansien eurojen korvaukset

Päijät-Hämeen käräjäoikeus luki 28-vuotiaan Toni Petteri Niemisen syyksi kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja yhden perusmuotoisen teon. Oikeus määräsi miehelle rangaistukseksi 4,5 vuotta ehdotonta vankeutta ja määräsi hänet saman tien vankilaan.

Ensimmäiselle uhrilleen mies joutuu maksamaan 16 000 euroa, toiselle 2 000 euroa ja kolmannelle 20 500 euroa kärsimyskorvauksia. 

Lue myös:

    Uusimmat